Câte vagoane are cel mai lung tren din lume? Ce greutate are?

10.12.2020
Câte vagoane are cel mai lung tren din lume? Ce greutate are?

Pe data de 21 iunie 2011 s-a stabilit un record mondial, care a stimulat vârful tehnologiei în materie de mijloace de transport feroviar. Recordul de cel mai lung tren din lume fost înregistrat în Australia, iar datele din spatele recordului sunt de-a dreptul uimitoare.

Cel mai lung tren din lume

Colosul de fier BHP a stabilit recordul de cel mai lung tren între mina Yandi și Port Hedland din Australia de Vest în 2011. Trenul avea o lungime de 7,29 km și transporta aproximativ 181 de milioane de kilograme de minereu de fier.

Aceasta este aproximativ aceeași greutate ca a 402 Statui ale Libertății. Statuia Libertății cântărește aproximativ 200 de tone. Trenul avea 682 de vagoane care erau cuplate la opt locomotive Diesel General Electric.

Greutatea totală a garniturii tren a fost de 99.734 tone. Acest lucru a depășit și recordul pentru cel mai greu tren din lume, care a fost deținut tot de BHP. Locomotivele erau repartizare între vagoane în trei perechi alături de două locomotive simple. Întregul tren a fost condus pe o distanță de 273,6 km de către un singur șofer, iar călătoria a durat zece ore și patru minute.

Încercarea de a bate recordul a fost un test al tehnologiei. A depășit recordul anterior stabilit în 1991 în Africa de Sud, când un tren de minereu de fier a tras 660 de vagoane care au egalat o lungime de aproximativ 7,19 km.

Un alt cel mai lung tren

Recordul pentru cel mai lung tren din Statele Unite ale Americii a fost un tren de 5,6 km operat de Union Pacific de la Dallas la Long Beach în 2010. A fost un test pentru a vedea dacă trenurile pot fi mai lungi prin diferite configurații de putere, în special locomotive așezate pe toată garnitura de vagoane.

Cel mai lung tren de călători a fost un tren care măsura peste un kilometru. Acesta avea 70 de vagoane operate de Compania Națională de Căi Ferate Belgiene. A fost tras de o locomotivă electrică și a mers de la Gent, Belgia la Ostend, Belgia, pe o distanță de 62,6 km, în 1991.

A fost un tren unic, realizat special pentru o organizație caritabilă belgiană de cercetare a cancerului și a fost demontat după ce a doborât recordul. Călătoria a fost transmisă la televiziunea din Belgia.

Cea mai lungă cale ferată din lume

Cea mai lungă rută de tren de marfă din lume parcurge mai mult de 12.876 km. Drumul feroviar care leagă China de Europa începe în Yiwu, China și trece prin Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Franța și se termină la Madrid, Spania. Traseul durează aproximativ 21 de zile.

Cea mai lungă rută de tren de călători fără schimbare de vagoane merge de la Moscova la Phenian, Coreea de Nord, pe calea ferată trans-siberiană și pe calea ferată de stat coreeană.

Are o distanță de 10.214 km și durează puțin sub opt zile. Cea mai lungă înregistrare a rutei trenurilor de călători pe o linie feroviară aparține și căii ferate transsiberiene. Linia de la Moscova la Vladivostok, Rusia, parcurge 9.289 km și durează aproximativ șase zile pentru a călători.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot