Câte poduri traversezi dacă mergi cu Transsiberianul?

09.02.2021
Câte poduri traversezi dacă mergi cu Transsiberianul?

Calea ferată transiberiană (cunoscută și sub denumirea de „Transsib” sau „Transsibirka” pe scurt în rusă) este cea mai lungă cale ferată din Rusia și din lume, conectând partea centrală a țării cu Orientul Îndepărtat. Dacă ne uităm la harta traseului feroviar transiberian, vom vedea că trenul își începe călătoria la Moscova, urmând mai departe râul Volga, îndreptându-se spre Munții Ural și Siberia.

În orașul Ekaterinburg, trenul se îndreaptă spre Omsk și Novosibirsk, traversând râul Ob, urmând Krasnoyarsk și îndreptându-se spre Enisei. Mai departe, drumul merge spre Irkutsk, șerpuind de-a lungul coastei de sud a lacului maiestos Baikal.

Trenul circulă printr-un mic teritoriu al deșertului Gobi și Khabarovsk, direct la destinația finală, Vladivostok, în Extremul Orient, aproape de China, Coreea și Japonia. Lungimea totală a căii ferate transsiberiene se ridică la aproximativ 9200 de kilometri.

Cât durează călătoria pe calea ferată transsiberiană?

În general, călătoria dintr-o parte a Rusiei în cealaltă durează 7 zile, dacă se merge cu trenul direct de la Moscova la Vladivostok fără opriri pe traseu. Cu toate acestea, frumusețea locurilor din Rusia și explorarea unor destinații de-a lungul drumului de la Moscova la Siberia, poarte prelungi timpul foarte mult.

Câte fusuri orare traversează calea ferată transsiberiană?

Calea ferată transsiberiană poate fi comparată cu călătoria în timp, deoarece acest traseu acoperă opt fusuri orare. Interesant este că Rusia are un total de 11 fusuri orare. Mai mult, diferența de timp între Moscova și Vladivostok este de 7 ore, ceea ce înseamnă că atunci când este după-amiaza în capitala Rusiei, este cină la Vladivostok.

Câte poduri traversează calea ferată transsiberiană?

Calea ferată trans-siberiană traversează 16 râuri mari, inclusiv Volga, Irtysh, Kama, Ob, Yenisei, Amur și altele. Un pod peste râul Amur este cel mai lung de pe această cale ferată: aproximativ 2,5 kilometri.

Numărul total de poduri pe care trenul le trece de la început până la sfârșit este de 3901. Interesant, distanța însumată a tuturor acestor poduri este mai mare de 100 km. În timpul călătoriei cu trenul, în funcție de ruta aleasă, există 70 până la 160 de stații, care durează de la 1 la 40 de minute, dar oprirea medie este de aproximativ 20 de minute.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot