Cât investesc românii pentru securitatea locuinței?

22.10.2020
Cât investesc românii pentru securitatea locuinței?

Siguranța personală este una dintre nevoile noastre primare, pe lângă hrană, apă și apartenență socială. Avem nevoie și ne simțim mult mai confortabil sufletește atunci când știm că atât noi cât și familia noastră se află în siguranță și când știm că am luat măsuri în această privință.

Cât investesc românii pentru securitatea locuinței?

Atât în ultimii ani, cât mai ales în prima parte a anului 2020 s-a simțit o creștere acută a interesului față de securizarea locuințelor. Fie din pricina faptului că s-au achiziționat mai multe case și proprietarii au dorit să își asigure perimetrul locuinței, dar chiar și cei care nu și-au schimbat domiciliul, au ales să își instaleze un sistem de securitate pentru liniștea personală.

Aproximativ 62% dintre români aleg un sistem integrat de securitate: supraveghere video și alarmă antiefracție

Conform chestionarului realizat de Spy Shop la care au răspuns 2449 persoane, 61.8% dintre aceștia ar apela la o soluție mai complexă și doresc pentru securizarea casei atât un sistem de supraveghere video cât și un sistem de alarmă antiefracție. Acest lucru indică faptul că din ce în ce mai mult se pune preț pe o casă sigură și confortabilă din toate punctele de vedere.

Investind în ambele tipuri de sisteme, oamenii vor să fie siguri că sunt protejați cât mai bine în locuința lor. Cei mai mulți dintre aceștia fac această invetiție atunci când achiziționează o locuință nouă. Procentul celor care doresc să instaleze doar un sistem de supraveghere este de 31.3%.

În privința bugetului alocat, 41% investesc între 1000 și 2000 lei pentru securitatea locuinței, în timp ce 26.3% au pregătit un buget de peste 2000 lei pentru aceste echipamente. În prețurile respective nu intră și instalarea produselor, acesta fiind un cost separt. De asemenea, prețurile sunt și în funcție de mărimea perimetrului care trebuie securizat, acesta fiind oarecum direct proporțional cu bugetul necesar.

Aproape două treimi locuiesc în mediul urban

Persoanele care locuiesc la oraș au mai mult interes pentru instalarea echipamentelor de securitate. Aproximativ 64% dintre aceștia au instalat sau inteționează să achiziționeze un sistem de securitate pentru a-și proteja locuința. Pe de-o parte e de înțeles demersul lor deoarece în orașe sunt mai multe indicente neplăcute, cum ar fi furturile, tâlhăriile și intrările prin efracție în locuințe, dar și mai multți necunoscuți , devreme ce în mediul rural relațiile între vecini sunt mai apropiate, lucru ce ajută în preîntampinarea unor incidente de genul.

Capitala conduce în topul orașelor unde se achiziționează sisteme de securitate

Dacă vă așteptați ca bărbații să fie cei care se interesează și inițiază astfel de acțiuni pentru creșterea siguranței locuințelor și implicit a familiei, așa este, aveți dreptate. Proporția este de aproximativ 70 / 30 în favoarea lor și este oarecum de înțeles această diferență, atât din cauza tipului de produse cât și datorită împărțirii sarcinilor în gospodărie.

Județele care primează în topul comenzilor pentru astfel de exhipamente de securitate sunt și cele mai bine cotate din țară, atât după numărul locuitorilor cât și după media veniturilor acestora, iar top 5 arată așa: București, Timiș, Cluj, Iași, Brașov.

Chestionarul a fost realizat în perioada 25 septembrie 2020 – 20 octombrie 2020 pe un eșantion de 2449 persoane, vizitatori ai site-ului www.spy-shop.ro.

Spy Shop este unul dintre principalele magazine online de sisteme de securitate și supraveghere video, înființat în anul 2009. Operează prin intermediul site-ului spy-shop.ro și are în portofoliu peste 50.000 de produse de securitate și supraveghere video, echipamente adresate clientului final cât și partenerilor B2B, instalatori și distribuitori.

Îți recomandăm:
De-a lungul timpului, în data de 5 decembrie au avut loc mai multe evenimente importante. În această zi sunt sărbătoriți, în calendarul creștin-ortodox, Sfântul Sava cel Sfințit, Sfântul...
Una dintre cele mai influente femei din spațiul carpato-danubiano-pontic a fost, cu siguranță, Regina Maria a României. Pe lângă faptul că era o femeie puternică și hotărâtă, Regina...
Cele mai noi articole
Cât costă să divorțezi? Ce acte sunt necesare?
Cât costă să divorțezi? Ce acte sunt necesare?
Căsnicia înseamnă iubire, ajutor reciproc și un sprijin moral care nu poate fi găsit decât în acea persoană specială. Ce te faci în momentul în care nevoile tale și ale celuilalt nu mai... citește tot
Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță
Fabulos! Au fotografiat aceeași balenă la 35 de ani distanță
Balenele au reprezentat întotdeauna o fascinație pentru pasionații de animale și de mediul acvatic. Aceste mamifere uriașe nu au fost întotdeauna protejate de lege și de-a lungul secolelor au... citește tot
De ce angajatorii oferă o cafea în timpul interviului de angajare? Ce ascunde gestul?
De ce angajatorii oferă o cafea în timpul interviului de angajare? Ce ascunde gestul?
Un interviu de angajare poate fi destul de stresant, mai ales atunci când discuția are loc cu viitorul șef. Sunt însă companii care apelează la un specialist în resurse umane pentru a găsi... citește tot