Cât de poluat este Bucureștiul?

01.03.2020
Cât de poluat este Bucureștiul?

Aerul este vital pentru organismul uman. Aerul curat este esențial pentru sănătatea omului. Conform statisticilor, peste 23 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare.

Trebuie specificat că România are dosar la Curtea Europeană de Justiție pentru încălcarea normelor de poluare. Indiferența și indolența autorităților se vede cel mai bine în acest domeniu. Cele mai poluate orașe din România sunt București, Brașov și Iași.

Cât de gravă este poluarea în Capitală?

În București există o mie de mașini la o mie de locuitori, în timp ce media europeană este cinci sute de mașini la o mie de persoane. Benzile unice de transport în comun nu există, pistele de bicicletă din București au o rușinoasă lungime de 5,4 kilometri. Bucureștiul este un oraș sufocat de poluare, fiindcă are prea puține filtre naturale sau artificiale.

Capitala României este este pe locul 7 cel mai poluat oraș din Europa, iar în top sunt incluse și orașele industriale. Potrivit datelor în București există  23.21 mp spațiu verde/locuitor, jumătate față de cât recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Cum este monitorizat aerul din București?

Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului este gestionată de Agenția pentru Protecția Mediului și a fost cumpărată din fonduri europene în 2007 odată cu aderarea la UE.

În Capitală există nu mai puțin de șapte zone de monitorizare a poluării. Ministerul Mediului a anunțat că poluarea din București a depășit la un moment dat și cu 700% nivelul maxim acceptat. Conducerea Primăriei București neagă aceste cifre și spune că cetățeanul nu are de ce să fie îngrijorat.

De unde vine poluarea?

Aerul pe care omul îl respiră este format din 78% Nitrogen, 21% Oxygen și 1% Argon, CO2 etc. Aerul nu este doar gaz, ci are și niște mici particule solide = aerosoli: praf, polen, fum și cam tot ce înseamnă poluarea aerului și particule de apă = umiditate.

Poluarea este generată, în special de, de mașinile pe benzină sau diesel. Cu cât mașinile sunt mai vechi (Euro 1,2,3,4….) cu atât poluarea este mai diversă și mai mare.

Șantierele care există în București, majoritatea nu respectă normele de mediu și poluează.

Deșeurile: depozitarea și arderea lor lor emană poluanți, care sunt purtați de vânt.

Materialele pe care le folosim în clădiri sau pe stradă, turnări de asfalt, etc.

Sursa Foto: Pixabay

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot