Cât de poluat este Bucureștiul?

01.03.2020
Cât de poluat este Bucureștiul?

Aerul este vital pentru organismul uman. Aerul curat este esențial pentru sănătatea omului. Conform statisticilor, peste 23 de mii de români mor anual din cauza bolilor provocate de poluare.

Trebuie specificat că România are dosar la Curtea Europeană de Justiție pentru încălcarea normelor de poluare. Indiferența și indolența autorităților se vede cel mai bine în acest domeniu. Cele mai poluate orașe din România sunt București, Brașov și Iași.

Cât de gravă este poluarea în Capitală?

În București există o mie de mașini la o mie de locuitori, în timp ce media europeană este cinci sute de mașini la o mie de persoane. Benzile unice de transport în comun nu există, pistele de bicicletă din București au o rușinoasă lungime de 5,4 kilometri. Bucureștiul este un oraș sufocat de poluare, fiindcă are prea puține filtre naturale sau artificiale.

Capitala României este este pe locul 7 cel mai poluat oraș din Europa, iar în top sunt incluse și orașele industriale. Potrivit datelor în București există  23.21 mp spațiu verde/locuitor, jumătate față de cât recomandă Organizația Mondială a Sănătății.

Cum este monitorizat aerul din București?

Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului este gestionată de Agenția pentru Protecția Mediului și a fost cumpărată din fonduri europene în 2007 odată cu aderarea la UE.

În Capitală există nu mai puțin de șapte zone de monitorizare a poluării. Ministerul Mediului a anunțat că poluarea din București a depășit la un moment dat și cu 700% nivelul maxim acceptat. Conducerea Primăriei București neagă aceste cifre și spune că cetățeanul nu are de ce să fie îngrijorat.

De unde vine poluarea?

Aerul pe care omul îl respiră este format din 78% Nitrogen, 21% Oxygen și 1% Argon, CO2 etc. Aerul nu este doar gaz, ci are și niște mici particule solide = aerosoli: praf, polen, fum și cam tot ce înseamnă poluarea aerului și particule de apă = umiditate.

Poluarea este generată, în special de, de mașinile pe benzină sau diesel. Cu cât mașinile sunt mai vechi (Euro 1,2,3,4….) cu atât poluarea este mai diversă și mai mare.

Șantierele care există în București, majoritatea nu respectă normele de mediu și poluează.

Deșeurile: depozitarea și arderea lor lor emană poluanți, care sunt purtați de vânt.

Materialele pe care le folosim în clădiri sau pe stradă, turnări de asfalt, etc.

Sursa Foto: Pixabay

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce s-a implicat SUA în conflictul dintre Israel și Iran? Ce au de câștigat americanii?
De ce s-a implicat SUA în conflictul dintre Israel și Iran? Ce au de câștigat americanii?
SUA au bombardat Iranul și au atacat trei situri nucleare iraniene. Administrația Trump și-a asumat cu subiect și predicat bombardarea Iranului. Ca răspuns la atacul american, forțele armate... citește tot
Cele mai populare variante de poker din cazinouri
Cele mai populare variante de poker din cazinouri
Când intri într-un cazino, mintea ți se duce imediat la mesele de cărți, la oamenii care par să știe toate șmecheriile și la energia aia intensă care plutește în aer. E acel moment în... citește tot
De ce Israel trebuie „să facă ordine” în Orientul Mijlociu, deși nici măcar nu se învecinează cu Iran?
De ce Israel trebuie „să facă ordine” în Orientul Mijlociu, deși nici măcar nu se învecinează cu Iran?
Într-o regiune mereu tensionată așa cum este de zeci de ani Orientul Mijlociu, în care granițele fizice sunt rareori suficiente pentru a limita conflictele, Israelul se vede implicat într-un... citește tot