Care sunt semnele care arată că ești zgârcit?

15.04.2022
Care sunt semnele care arată că ești zgârcit?

Lumea din ziua de astăzi este una deschisă, în care oportunitățile bat la ușă dacă știi ce vrei în viață. Capitalismul, în sine, oferă posibilitatea ca orice persoană să se dezvolte profesional dacă învață și muncește. În prezent, sunt mulți oameni împliniți din punct de vedere financiar, însă sunt alții care încă luptă pentru a avea o stabilitate economică.

Cu toate acestea, și unii și alții pot fi zgârciți în viața de zi cu zi, având „arici” la buzunar și gestionând cu o grijă excesivă banii pe care îi dețin. Aceste persoane sunt catalogate drept avare și oricât s-ar ascunde ies în evidență de fiecare dată în timpul unei întâlniri sociale.

Cum îți dai seama că o persoană este zgârcită?

Ei bine, nu trebuie să fii un savant pentru a observa că o persoană este zgârcită. Acest lucru poate fi constatat cu ușurință în mediul social, atunci când persoana în cauză trebuie să dea bani pentru o anumită activitate, eveniment sau să plătească o consumație la bar sau restaurant. Iar când vine vorba despre bacșiș (unde suma este opțională), acesta este un adevărat test.

Iată 10 indicii care arată că o persoană este zgârcită:

  1. Nu consumă la restaurant decât cafea și preferă să împartă porția de mâncare cu cineva decât să plătească de unul singur.
  2. La o întâlnire romantică în doi, vrea ca nota de plată să fie plătită jumate-jumate.
  3. La o întâlnire cu prietenii, la restaurant, se face că a mâncat acasă și nu își comandă nimic.
  4. Indiferent de ceea ce cumpără îl nemulțumește prețul, considerând că este prea mare.
  5. Nu lasă niciodată bacșiș la restaurant și, de multe ori, încearcă să plătească și cu cupoane.
  6. Nu își cumpără niciodată haine, până nu i se rup cele vechi.
  7. Tot ceea ce deține este cumpărat la reducere, pentru a economisi din bani.
  8. La distracție merge doar în locații unde se poate mânca și bea fără bani.
  9. De fiecare dată când trebuie să plătească ceva folosește și monezi.
  10. Nu își cumpără niciodată îmbrăcăminte sau încălțăminte de calitate, deși are bani pentru a face acest lucru.

Trebuie precizat că indiciile de mai sus pot fi considerate subiective, însă în ele se poate ascunde și adevărul. Bineînțeles, că mai pot fi și alte lucruri care pot da de gol o persoană că este avară. Așa cum se știe, viața este una scurtă și este bine să ne bucurăm de ea cât putem.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, o persoană zgârcită este una „care face economii exagerate, evitând și cheltuielile de strictă necesitate, care strânge cu lăcomie bunuri materiale, avară. ♦ Lipsită de generozitate”.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot