Care sunt semnele care arată că ești zgârcit?

15.04.2022
Care sunt semnele care arată că ești zgârcit?

Lumea din ziua de astăzi este una deschisă, în care oportunitățile bat la ușă dacă știi ce vrei în viață. Capitalismul, în sine, oferă posibilitatea ca orice persoană să se dezvolte profesional dacă învață și muncește. În prezent, sunt mulți oameni împliniți din punct de vedere financiar, însă sunt alții care încă luptă pentru a avea o stabilitate economică.

Cu toate acestea, și unii și alții pot fi zgârciți în viața de zi cu zi, având „arici” la buzunar și gestionând cu o grijă excesivă banii pe care îi dețin. Aceste persoane sunt catalogate drept avare și oricât s-ar ascunde ies în evidență de fiecare dată în timpul unei întâlniri sociale.

Cum îți dai seama că o persoană este zgârcită?

Ei bine, nu trebuie să fii un savant pentru a observa că o persoană este zgârcită. Acest lucru poate fi constatat cu ușurință în mediul social, atunci când persoana în cauză trebuie să dea bani pentru o anumită activitate, eveniment sau să plătească o consumație la bar sau restaurant. Iar când vine vorba despre bacșiș (unde suma este opțională), acesta este un adevărat test.

Iată 10 indicii care arată că o persoană este zgârcită:

  1. Nu consumă la restaurant decât cafea și preferă să împartă porția de mâncare cu cineva decât să plătească de unul singur.
  2. La o întâlnire romantică în doi, vrea ca nota de plată să fie plătită jumate-jumate.
  3. La o întâlnire cu prietenii, la restaurant, se face că a mâncat acasă și nu își comandă nimic.
  4. Indiferent de ceea ce cumpără îl nemulțumește prețul, considerând că este prea mare.
  5. Nu lasă niciodată bacșiș la restaurant și, de multe ori, încearcă să plătească și cu cupoane.
  6. Nu își cumpără niciodată haine, până nu i se rup cele vechi.
  7. Tot ceea ce deține este cumpărat la reducere, pentru a economisi din bani.
  8. La distracție merge doar în locații unde se poate mânca și bea fără bani.
  9. De fiecare dată când trebuie să plătească ceva folosește și monezi.
  10. Nu își cumpără niciodată îmbrăcăminte sau încălțăminte de calitate, deși are bani pentru a face acest lucru.

Trebuie precizat că indiciile de mai sus pot fi considerate subiective, însă în ele se poate ascunde și adevărul. Bineînțeles, că mai pot fi și alte lucruri care pot da de gol o persoană că este avară. Așa cum se știe, viața este una scurtă și este bine să ne bucurăm de ea cât putem.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, o persoană zgârcită este una „care face economii exagerate, evitând și cheltuielile de strictă necesitate, care strânge cu lăcomie bunuri materiale, avară. ♦ Lipsită de generozitate”.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot