Care sunt „obiceiurile ieftine” ale celor mai bogați oameni din lume?

30.01.2020
Care sunt „obiceiurile ieftine” ale celor mai bogați oameni din lume?

Deși au conturile doldora, există milionari care evită să epateze. Aceștia sunt cunoscuți nu doar pentru afacerile pe care le dețin, ci și pentru faptul că deși și-ar putea cumpăra oricând cele mai scumpe lucruri, aceștia aleg să trăiască modest. Foarte modest. Iată câteva dintre „obiceiurile ieftine” ale celor mai bogați oameni din lume.

Amancio Ortega, fondatorul spaniol al Zara, este recunoscut pentru traiul modest pe care-l duce. Amancio Ortega mănâncă la cantină, alături de angajaţii săi, se îmbracă multe zile la rând cu aceleași haine care nu sunt marca Zara și conduce o mașină simplă, Audi A8. În plus, acesta nu are un birou separat și petrece ziua printre angajații săi.

Amancio Ortega

Investitorul american Warren Buffet a făcut miliarde de dolari la bursă. Cu toate acestea, Warren Buffet locuieşte în aceeaşi locuinţă pe care a cumpărat-o în anul 1958, la prețul de 31.500 de dolari.

Nici Bill Gates nu este genul de bogătan care să se accesorizeze cu lucruri scumpe. De exemplu, acesta a fost văzut în public purtând la mână un ceas de 10 dolari. La banii săi, și-ar putea lua un Rolex pe zi.

Charlie Ergen, fondatorul şi preşedintele al Dish Network are un obicei al oamenilor comuni: merge în fiecare zi la serviciu zilnic cu mâncarea la pachet. Din pachet nu-i lipsește o băutură carbogazoasă cu care vine de acasă. E mai ieftin, astfel.

În 2018, Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit la vârsta de 91 de ani. Cu toate că avea mai mulți bani decât ar fi visat vreodată, magnatul suedez alegea să circule cu metroul și să ducă o viață de om sărac. „Nu cred că am purtat vreodata haine care să nu fi fost cumpărate la mâna a doua. Vreau să dau un exemplu bun”, povestea la un moment dat Ingvar Kamprad. În plus, acesta prefera să se tundă în țările slab dezvoltate, pentru că în Suedia acest serviciu i se părea din cale afară de scump.

Ingvar Kamprad

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook, conducea acum câțiva ani o mașină de 30.000 de dolari. Suficient pentur un om care a cărui avere se ridica, în 2019, la 70 de miliarde de dolari.

Carlos Slim Helú, cel mai bogat om din Mexic, cumpără haine de la reduceri din propriile sale magazine.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot