Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

25.10.2021
Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

Frații gemeni au fascinat de multă vreme lumea, chiar și-au făcut loc în mit și religie, de la Castor și Pollux, frații din mitologia greacă și baza pentru constelația Gemeni, până la poveștile epice ale Gemenilor Eroi din cartea sacră antică mayașă cunoscută sub numele de „Popol Vuh.”

Gemenii identici s-au dovedit vitali și în știință, în special în ceea ce privește întrebările despre natură și hrănire, deoarece sunt identici din punct de vedere genetic, orice diferență observată între ei poate dezvălui efectele pe care mediul le-ar putea avea asupra indivizilor.

Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

Până acum, oamenii de știință aveau o imagine foarte incompletă a numărului de gemeni din întreaga lume. Unele informații mai concludente au fost făcute publice numai din țările dezvoltate. În prezent, s-au creat baze de date pentru gemeni pentru 76 de țări în curs de dezvoltare. Acestea includ date despre aproximativ 2,5 milioane de nașteri de la aproape 1,4 milioane de femei, colectate între anii 1987 și 2010.

Dintre națiunile în curs de dezvoltare studiate, s-au născut în medie 13,6 gemeni la 1.000 de nașteri. Acest lucru este comparabil cu ratele intermediare observate în Statele Unite, Australia și multe țări europene, de nouă până la 16 la 1.000 de nașteri.

Cele mai multe nașteri de gemeni au fost observate în Africa Centrală, cu mai mult de 18 gemeni la 1.000 de nașteri. Țara central-africană Benin are cea mai mare medie națională, cu 27,9 gemeni la 1.000 de nașteri.

Acest număr deosebit de mare observat în Benin ar putea fi legat de grupul etnic yoruba, care poate fi găsit în Benin, precum și în Nigeria și Togo, a declarat cercetătorul Jeroen Smits, sociolog și economist la Universitatea Radboud Nijmegen din Țările de Jos, potrivit livescience.com.

În comparație, numărul de nașteri gemelare este foarte scăzut în Asia și America Latină, cu o rată adesea mai mică de 8 la 1.000 de nașteri. Excepția majoră sunt Insulele Caraibe, unde trăiesc mulți oameni de origine africană, de exemplu, Haiti a avut 14 gemeni la 1.000 de nașteri.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce ne afectează Mercur Retrograd?  Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
De ce ne afectează Mercur Retrograd? Ce să nu faci când este mercur retrograd? Când este mercur retrograd în 2024?
Cine nu a auzit despre „Mercur retrograd”? Suntem tentați de multe ori să dăm vina pe acest fenomen astrologic pentru schimbările comportamentale ale noastre sau ale semenilor noștri. Dar,... citește tot
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
De câte ori au invadat rușii România în ultimii 200 de ani? Cam o dată la 19 ani „ne-au vizitat”
Istoria demonstrează că relațiile dintre români și ruși au fost mereu reci. Ba mai mult, în doar două sute de ani, rușii au invadat de 12 ori teritoriul țărilor Române. De multe ori am... citește tot
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot