Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

25.10.2021
Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

Frații gemeni au fascinat de multă vreme lumea, chiar și-au făcut loc în mit și religie, de la Castor și Pollux, frații din mitologia greacă și baza pentru constelația Gemeni, până la poveștile epice ale Gemenilor Eroi din cartea sacră antică mayașă cunoscută sub numele de „Popol Vuh.”

Gemenii identici s-au dovedit vitali și în știință, în special în ceea ce privește întrebările despre natură și hrănire, deoarece sunt identici din punct de vedere genetic, orice diferență observată între ei poate dezvălui efectele pe care mediul le-ar putea avea asupra indivizilor.

Care este țara unde se nasc gemeni pe bandă rulantă?

Până acum, oamenii de știință aveau o imagine foarte incompletă a numărului de gemeni din întreaga lume. Unele informații mai concludente au fost făcute publice numai din țările dezvoltate. În prezent, s-au creat baze de date pentru gemeni pentru 76 de țări în curs de dezvoltare. Acestea includ date despre aproximativ 2,5 milioane de nașteri de la aproape 1,4 milioane de femei, colectate între anii 1987 și 2010.

Dintre națiunile în curs de dezvoltare studiate, s-au născut în medie 13,6 gemeni la 1.000 de nașteri. Acest lucru este comparabil cu ratele intermediare observate în Statele Unite, Australia și multe țări europene, de nouă până la 16 la 1.000 de nașteri.

Cele mai multe nașteri de gemeni au fost observate în Africa Centrală, cu mai mult de 18 gemeni la 1.000 de nașteri. Țara central-africană Benin are cea mai mare medie națională, cu 27,9 gemeni la 1.000 de nașteri.

Acest număr deosebit de mare observat în Benin ar putea fi legat de grupul etnic yoruba, care poate fi găsit în Benin, precum și în Nigeria și Togo, a declarat cercetătorul Jeroen Smits, sociolog și economist la Universitatea Radboud Nijmegen din Țările de Jos, potrivit livescience.com.

În comparație, numărul de nașteri gemelare este foarte scăzut în Asia și America Latină, cu o rată adesea mai mică de 8 la 1.000 de nașteri. Excepția majoră sunt Insulele Caraibe, unde trăiesc mulți oameni de origine africană, de exemplu, Haiti a avut 14 gemeni la 1.000 de nașteri.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
De ce Sadoveanu nu dădea niciodată bani cu împrumut?
Cine nu a auzit despre scriitorul Mihail Sadoveanu? Înainte de scriitorul Sadoveanu a existat omul Mihail Sadoveanu, un bărbat care era pasionat de vânătorie și pescărie. Acesta era înconjurat... citește tot
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot