Care este țara unde este legal să încerci să evadezi?

28.07.2021
Care este țara unde este legal să încerci să evadezi?

Închisoarea este un loc unde unde nimeni nu dorește vreodată să ajungă. Cu toate acestea, viața este imprevizibilă, și sunt mulți care ajung să cunoască viața din penitenciar chiar „de la sursă”. În funcție de gravitatea faptei comise, aceștia pot să stea după gratii o perioadă mai scurtă sau chiar întreaga viață.  Mulți prizonieri se gândesc cum să facă să evadeze, dar se tem de o eventuală mărire a pedeapsei.  Surprinzător, însă, este faptul că există o țară unde este legal să încerci să evadezi. Cum este posibil așa ceva?

Care este țara unde este legal să încerci să evadezi?

Nu este o glumă. Într-adevăr, există un stat în Europa unde este legal să încerci să evadezi, fiindcă este considerată o dorință primară a omului starea de a fi liber. Așadar, dacă o persoană aflată după gratii încearcă să evadeze, ea nu va primi o pedeapsă suplimentară pentru această nouă încălcare a legii. Țara unde această prevedere se găsește în Codul Penal se numește Germania.

Cu toate acestea, dacă persoana care încearcă să evadeze lovește pe cineva, omoară sau comite alte infracțiuni, ea va fi judecată pentru acestea și va primi o pedeapsă suplimentară. Așadar, este legal să încerci să evadezi în Germania, dar să nu comiți alte infracțiuni.

Cele mai dure închisori din lume

Penitenciarul ar trebui să fie un loc de reeducare pentru cei care încalcă regulile societății. Există, însă, pușcării în lume unde drepturile omului nu sunt respectate deloc și sunt adevărate zone horror. Vă prezentăm mai jos top 3 cele mai dure penitenciare de pe planetă.

1. Închisoarea Nairobi din Kenya. Aici violența condamnaților și a gardienilor este dusă la extrem, iar condițiile de viață sunt inumane. Celulele sunt proiectate să primească 10-12 persoane, însă acolo sunt înghesuiți 35-38 de oameni. Aceasta este inchisoarea unde se transmit cele mai multe maladii. Majoritatea deținuților mor de de febra tifoidă, malarie, varicelă și SIDA. Toți cei încarcerați nu au voie să facă baie pe perioada detenției.

2. Închisoarea Mendoza din Argentina. Pușcăria a fost proiectată, inițial, pentru a găzdui 600 de persoane, însă acolo sunt înghesuiți 3.000 de deținuți. Închisoarea este printre cele mai dure din lume, fiindcă atunci când un condamnat este adus nou există un obicei ca acesta să fie violat de colegii săi de cameră, în prima noapte. Dacă acesta se opune, el va fi violat de toți deținuții de pe culoarul unde se află celula sa, în jur de 30-40 de persoane.

3. Închisoarea San Quentin din California, Statele Unite ale Americii. În acest penitenciar se găsesc cei mai periculoși criminali ai SUA. Aici violențele sunt fără limite, iar atrocitățile sunt duse la extrem. Pe lângă aceste aspecte, au loc zilnic conflicte între bandele latino, ale negrilor și ale frățiilor ariene ale albilor.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot