Care este singura așezare din lume care nu are nici drumuri și nici mașini?

08.04.2019
Care este singura așezare din lume care nu are nici drumuri și nici mașini?

Cum ar fi să locuiești într-un sat unde nu există nicio mașină? Ciudat. Dar să nu existe nici drumuri? Pare o adevărată utopie. Și totuși, acest loc există. Este vorba despre satul Giethoorn din Olanda, la 100 de km de Amsterdam.

Unde este Veneția Olandeză?

Supranumit Veneția Olandeză sau Veneția Nordului, satul Giethoorn nu are drumuri, ci doar canale acvatice, asemeni Veneției. Și, evident, aici nu sunt nici automobile. De la o casă la alta se ajunge pe poduri înguste (sunt peste 150 astfel de poduri).

Care este singura țară unde nu există țânțari?

„Accesul în sat este doar pietonal, dar se poate ajunge cu mașina până la marginea satului, întrucât Giethoorn este împrejmuit de un drum național”, a explicat pentru shtiu.ro un român care a vizitat așezarea olandeză. Vizitarea Giethoorn se poate face fie cu barca, fie cu bicicleta.

Când a fost întemeiat Giethoorn?

Giethoorn, care în traducere înseamnă „Coarnele caprei”, are o populație de 2.620 de oameni care se deplasează cu ajutorul bărcilor. Prima atestare documentară a satului a fost în urmă cu 700 de ani. Se pare că Giethoorn a fost întemeiat de un grup de nomazi veniți din zona mediteraneeană. Canalele lungi de câtiva metri au fost construite câteva sute de ani mai târziu de călugării din zona care au avut nevoie de o rețea pentru a transporta turba extrasă din apropiere.

De ce avioanele comerciale nu au parașute pentru pasageri?

Din punct de vedere administrativ, Giethoorn a fost comună independentă până la data de 1 ianuarie 1973, când a fuzionat cu Vollenhove, Blokzijl și Wanneperveen pentru a forma o nouă comuna, mai mare, sub numele de Brederwiede. În zilele noastre, Giethoorn aparține de Steenwijkerland. Conform datelor oficiale, anual, peste 200.000 de turiști asiatici vizitează Giethoorn.

Giethoorn are o populație de 2.620 de oameni

Foto: https://avioanesivacante.wordpress.com/

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot