Care este locul din Munții Carpați unde organismul nu obosește?

06.05.2020
Care este locul din Munții Carpați unde organismul nu obosește?

O urcare pe munte înseamnă, de multe ori, un efort supraomenesc pentru mulți dintre noi. Diferența de nivel, aerul rece și terenul dificil își pune amprenta asupra noastră. Totuși, puțini sunt cei care știu că în Munții Carpați există o porțiune de teren unde organismul, pur și simplu, nu obosește. Pare o utopie, nu-i așa?

Ce este „Gura de Rai”?

În Munții Bucegi, situați la extremitatea estică a Carpaților Meridionali, există o zonă de aproximativ un kilometru pătrat în care organismul nu obosește, iar funcțiile fizico-chimice se revigorează brusc. Aici se manifestă o anomalie magnetică atipică care are efecte benefice asupra organismului. Locul a fost numit „Gura de Rai”.

În 1999, Institutul particular de cercetare „Terra” a fost angajat de o firmă româno-franceză să studieze o zonă din Bucegi pentru a construi un complex hotelier. După mai multe zile de urcat și coborât pe culmile munților, geofizicianul Dumitru Stănică a observat că într-un anumit loc i-a dispărut subit oboseala.

„Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. În timp însă am constatat, pe propria noastră piele, că el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, a povestit Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Pentru ca cercetările să fie „ca la carte”, a fost adus un medic care a verificat tensiunea fiecărui subiect care urca ciudata pantă. Teste similare au fost făcute și pe o altă culme din apropiere. Ce au arătat rezultatele? În locul numit „Gura de Rai”, un adevărat centru energetic, ritmul cardiac își revine uluitor de repede, deși panta este destul de abruptă. Iar oboseala dispare. În plus, subiecții care stăteau mai multă vreme în acel loc, povesteau că i-a cuprins o stare generală de bine.

„Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiștii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarței terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o formă atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a știut să-l interpreteze. În acel moment am făcut legătura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetăm de mai mult timp și care se manifestă printr-o emisie de radiații patogene, încă rămase cu o origine necunoscuta”, a adăugat Vasile Rudan pentru adevarul2012.blogspot.ro.

Se pare că acest loc nu este singular în munții Carpați. Există zone cu proprietăți similare și în zona Masivului Retezat.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot