Care este cea mai mică insulă locuită din lume?

12.08.2022
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?

În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra zonei. Așa este și cazul celei mai mici insule locuite din lume.

Cea mai mică insulă locuită din lume este atât de îngustă încât a încăput pe ea o singură casă. Incredibil, nu-i așa? Această insulă se află în New York, în Statele Unite ale Americii, și are câteva caracteristici aparte.

Cum arată cea mai mică insulă locuită din lume?

Insula a fost denumită „Just Room Enough” („Insula spațiu suficient”) și este situată în largul Golfului Alexandria, în statul New York. Aceasta face parte din arhipelagul „Thousand Islands” („O mie de insule”), care cuprinde nu mai puțin de 1.864 de insule. „Just Room Enough” a fost recunoscută la nivel mondial ca cea mai mică insulă locuită din lume deoarece este deasupra nivelului râului pe care se află tot timpul anului. Aceasta poate susține cel puțin doi copaci sau arbuști.

În anii 1950, familia Sizeland a cumpărat această locație, numită inițial „Insula Hub”, și a construit o casă, a plantat un copac și a redenumit locul „Just Room Enough Island”. Se pare că proprietarii au avut simțul umorului dezvoltat, iar insula rezistă și în prezent, alături de casă și copac, potrivit theculturetrip.com.

Potrivit datelor oficiale, următoarea insulă ca mărime este denumită „Insula inimii” și are pe suprafața ei castelul Boldt, mult mai strălucitor decât casa familiei Sizeland. Conacul a fost reședința milionarului american George Boldt, iar în prezent este o atracție turistică locală.

Insula „Just Room Enough” are 310 metri pătrați, iar pe ea se află o casă, un copac, câțiva arbuști și o mică plajă, conform Wikipedia.org. Așadar, cea mai mică insulă locuită din lume este o oază de liniște pentru proprietari și o atracție turistică pentru ceilalți oameni.

Insula „Just Room Enough” se află pe râul Saint Lawrence, între Insula Heart și Insula Imperială, aproape de granița Statelor Unite ale Americii cu Canada. Locația face parte din Golful Alexandria, care este un sat din orașul Alexandria, comitatul Jefferson, New York.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot