Care a fost cel mai mare scor la fotbal?

Claudiu Petrișor 31/01/2020 Ca să știm
Care a fost cel mai mare scor la fotbal?

Când auzim despre un 7-1 sau un 8-3 la un meci de fotbal, ni se pare un scor de-a dreptul uriaș. Totuși, a existat în istorie o partidă de fotbal care s-a încheiat cu fabulosul scor de 149 la 0.

Data de 31 octombrie 2002 a rămas în analele fotbalului. În THB Champions League, o competiție din Madagascar, fotbaliștii de la AS Adema au reușit să câștige meciul contra celor de la SO l’Emyrne cu scorul de 149 la 0. Da, ați citi bine: 149-0.

Cum a fost posibil? Fotbaliștii de la SO l’Emyrne erau din cale afară de supărați pentru că pierduseră orice șansă la trofeu în meciul precedent, dupa ce adversarii au câștigat dintr-un penalty controversat în ultimul minut. Astfel, aceștia și-au marcat nici mai mult, nici mai puțin de 149 de autogoluri în 90 de minute.

În urma acestui protest ciudat, clubul a fost suspendat trei ani din toate competițiile. Totuși, rezultatul a intrat în Cartea Recordurilor la secțiunea „cel mai mare scor la fotbal din istorie”.

Alte recorduri din fotbal:

  • În anul calendaristic 2012, Lionel Messi a reușit să marcheze de 91 de ori;
  • Singura echipă națională care nu a lipsit de la nicio Cupă Mondială este Brazilia. Sud-americanii s-au calificat de 21 de ori consecutiv;
  • Cea mai mare audiență la un meci de fotbal s-a înregistrat în 1950, la finala Cupei Mondiale dintre Brazilia și Uruguay. Pe Maracana au privit meciul 199.854 de oameni;
  • Asmir Begovic este portarul care a marcat golul de la cea mai mare distanță. Ajutat și de vânt, Begovic a înscris de la 91,9 metri;
  • Cel mai rapid cartonaș roșu din istorie a fost încasat de atacantul Lee Todd. După cât timp? 2 secunde;
  • Cea mai mare diferență într-un meci internațional s-a înregistrat în partida dintre Australia și Samoa. Scor final? 31-0 pentru australieni.

Foto: reddit.com

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...