Care a fost cel mai mare scor la fotbal?

31.01.2020
Care a fost cel mai mare scor la fotbal?

Când auzim despre un 7-1 sau un 8-3 la un meci de fotbal, ni se pare un scor de-a dreptul uriaș. Totuși, a existat în istorie o partidă de fotbal care s-a încheiat cu fabulosul scor de 149 la 0.

Data de 31 octombrie 2002 a rămas în analele fotbalului. În THB Champions League, o competiție din Madagascar, fotbaliștii de la AS Adema au reușit să câștige meciul contra celor de la SO l’Emyrne cu scorul de 149 la 0. Da, ați citi bine: 149-0.

Cum a fost posibil? Fotbaliștii de la SO l’Emyrne erau din cale afară de supărați pentru că pierduseră orice șansă la trofeu în meciul precedent, dupa ce adversarii au câștigat dintr-un penalty controversat în ultimul minut. Astfel, aceștia și-au marcat nici mai mult, nici mai puțin de 149 de autogoluri în 90 de minute.

În urma acestui protest ciudat, clubul a fost suspendat trei ani din toate competițiile. Totuși, rezultatul a intrat în Cartea Recordurilor la secțiunea „cel mai mare scor la fotbal din istorie”.

Alte recorduri din fotbal:

Foto: reddit.com

Cele mai noi articole
Ei sunt cei mai pașnici. Care este țara care nu a invadat pe nimeni în ultimii 10.000 de ani?
Ei sunt cei mai pașnici. Care este țara care nu a invadat pe nimeni în ultimii 10.000 de ani?
Istoria ne-a arătat că, la un moment dat, indiferent de locul pe planetă au existat conflicte sângeroase. Cu toate acestea, există o țară care nu a invadat pe nimeni de mai bine de 10.000 de... citește tot
Cât dura un drum București-Iași, în anul 1850, în Țările Române?
Cât dura un drum București-Iași, în anul 1850, în Țările Române?
Transportul în Principatele Române, în secolul al XIX-lea, a fost unul anevoios. Lipsa infrastructurii adecvate, dar și faptul că industrializarea abia își făcea simțită prezența au făcut... citește tot
Ce este ricotta și de ce este asemănată cu urda românească?
Ce este ricotta și de ce este asemănată cu urda românească?
Multă lume aseamănă ricotta cu urda românească. În realitate, este vorba despre un sortiment de brânză obținut din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză din cheagul... citește tot