Aloe Vera. Cum se îngrijește planta de aloe vera și la ce este utilă?

08.07.2022
Aloe Vera. Cum se îngrijește planta de aloe vera și la ce este utilă?

Aloe vera este o plantă simplă și atractivă, excelentă pentru interior. Plantele de aloe vera sunt, de asemenea utile, deoarece sucul din frunzele lor poate fi folosit pentru a ameliora durerea provocată de zgârieturi și arsuri, atunci când este aplicat local. Iată câteva sfaturi despre îngrijirea acestei plante cu proprietăți miraculoase.

Ce este aloe vera?

Aloe vera este o specie de plantă suculentă din genul Aloe. Planta nu are tulpină sau are tulpina foarte scurtă, cu frunze groase, verzui, cărnoase, care se desprind în evantai din tulpina centrală a plantei. Marginea frunzei este zimțată.

Înainte de a cumpăra o astfel de plantă, trebuie să se cunoască nevoile ei. Aloe Vera are nevoie de un loc unde să existe lumină solară puternică, indirectă (sau lumină solară artificială). Lumina directă a soarelui poate usca prea mult planta și îi poate îngălbeni frunzele cărnoase. Prin urmare, ar avea nevoie de a fi udată mai des dacă aloe vera trăiește într-un loc deosebit de însorit. Indicat ar fi păstrarea ei într-un ghiveci lângă o fereastră din bucătărie pentru a o folosi periodic.

Atenție, totuși, gelul din frunzele de aloe vera poate fi folosit local, scrie Almanac. NU trebuie consumat de oameni sau animale de companie, deoarece poate provoca simptome neplăcute, cum ar fi greața sau indigestia și poate fi chiar toxic în cantități mai mari.

Cum se îngrijește o astfel de plantă?

Lumina. Se pune în lumină solară puternică, indirectă sau artificială. O fereastră vestică sau sudică este ideală. Aloe care sunt ținute în lumină slabă cresc adesea cu aspect de crengi.

Temperatura: Aloe vera se dezvoltă cel mai bine la temperaturi cuprinse între 13 și 27°C. Temperaturile din majoritatea caselor și apartamentelor sunt ideale. Din mai până în septembrie, se poate scoate planta în aer liber fără probleme, dar se aduce înapoi în casă seara dacă nopțile sunt reci.

Fertilizare: Se fertilizează cu moderație (nu mai mult de o dată pe lună) și numai primăvara și vara cu o formulă echilibrată pentru plante de apartament, amestecată la 1/2 concentrație.

Udarea este cea mai dificilă parte a menținerii sănătății aloe vera, dar cu siguranță nu este fizică cuantică. Aloe vera este o plantă suculentă care este obișnuită cu mediile aride, dar frunzele sale groase au totuși nevoie de suficientă apă.

Se udă în profunzime, dar rar. Cu alte cuvinte, solul trebuie să fie umed, dar trebuie lăsat să se usuce într-o oarecare măsură înainte de a uda din nou. Dacă solul rămâne prea umed, rădăcinile plantei pot putrezi. Pentru a fi sigur că nu este udată în exces, trebuie lăsată treimea superioară a pământului din ghiveci să se usuce între udări. De exemplu, dacă planta este ținută în 15 cm de pământ de ghiveci, primii 5 cm trebuie lăsați să se usuce înainte de a uda din nou. Se poate folosi degetul pentru a testa uscăciunea solului.

În general, planta de aloe vera se udă cam la fiecare 2-3 săptămâni primăvara și vara. În timpul anotimpurilor reci se face mai rar. O regulă de bază pentru toamnă și iarnă este de a dubla aproximativ perioada de timp între udări. Dacă vara se udă o dată la două săptămâni, iarna se poate face o dată la patru săptămâni.

De asemenea, este posibil ca o parte din excesul de apă să curgă pe fundul ghiveciului. Se lasă ghiveciul să stea în această apă, astfel încât solul să absoarbă cât mai mult posibil. După 10-15 minute se aruncă apa rămasă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot