A fost Matilda Pascal Cojocărița amanta lui Nicolae Ceaușescu? Ce crize a făcut Elena după ce „Tovarășul” i-a sărutat mâna?

06.07.2020
A fost Matilda Pascal Cojocărița amanta lui Nicolae Ceaușescu? Ce crize a făcut Elena după ce „Tovarășul” i-a sărutat mâna?

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost un cuplu solid. Despre Elena Ceaușescu s-a spus că ar fi avut mai mulți amanți. Despre soțul ei s-a vehiculat însă un singur nume: Matilda Pascal Cojocărița, o cântăreață de muzică populară. A fost sau nu a fost o legătură între cei doi? 

Matilda, pasiunea lui Nicolae Ceaușescu

Matilda Pascal Cojocărița s-a făcut remarcată în anul 1979, atunci când, la vârsta de 21 de ani, a câștigat cehivalentul de atunci al titlului „MISS România” din zilele noastre. Concursul cu pricina a avut loc la Costinești. Apoi, Matilda Pascal Cojocărița a început o carieră în muzică fiind recunoscută pentru melodiile populare pe care le interpreta.

Se spune că Nicolae Ceaușescu afirma despre artistă că ar fi o „comoară națională cu voce de privighetoare”. Elena Ceaușescu știa ce simpatii are soțul ei și încerca prin orice metodă să le stopeze.

„Acesta a fost motivul pentru care nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, avea să afirme ulterior în presa centrală un apropiat de-al artistei.

Totuși, este greu de afirmat dacă Nicolae Ceaușescu și Matilda Pascal Cojocărița au fost sau nu împreună, cu atât mai mult cu cât artista nu vorbește despre acest aspect al vieții sale. Cu siguranță că dictatorul a iubit-o în secret pe cântăreață dar, cel mai probabil, de teama nevestei sale, s-a limitat la o simpatie platonică.

Cu cine s-a căsătorit Matilda Pascal Cojocărița?

Matilda Pascal Cojocărița s-a căsătorit pentru prima oară în anul 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. Din păcate, prima căsătorie este sortită eșecului. Artista, împreună cu copilul în vârstă de 5 ani, pleacă la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva vreme, cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrița, alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.,

Matilda Pascal tanara
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot