Sunt țigările „de post”? Ce spune Biblia despre țigări?

13.01.2020
Sunt țigările „de post”? Ce spune Biblia despre țigări?

Fumatul este unul dintre cele mai mari vicii ale omului. Potrivit studiilor, în ultimii ani peste 967 de milioane de oameni au afirmat că fumează. Comparativ, în anul 1980 erau 721 de milioane de oameni cu acest viciu. Datele au fost colectate din 187 de ţări. Creşterea numărului de fumători are legătură şi cu creşterea demografică. Mai exact, numărul în creştere a persoanelor care fumează este explicat prin faptul că populaţia planetei s-a dublat în ultimii 50 de ani, ajungând la şapte miliarde.

Ce spune Biblia despre fumat?

Indiferent de obiectul dependenţei, Cartea Sfântă îndeamnă creştinii să nu permită trupurilor lor să fie stăpânite de absolut nimic. În Biblie nu se specifică direct despre fumat, însă îndeamnă oamenii ca trupurile lor să nu aibă dependențe. „Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine”, se specifică în 1 Corinteni 6:12. Așadar, în concluzie, având în vedere că fumatul nu folosește omului la nimic și provoacă dependență, putem trage concluzia că este interzis.

În versetele din Galateni 5:16-24 se evidențiază că plăcerile lumești sunt împotriva Tatălui. Cei care nu respectă aceste interdicţii „nu vor cunoaşte Împărăţia lui Dumnezeu”, iar „cei ce sunt ai lui Hristos Iisus şi-au răstignit firea pământească”, asta însemnând că trebuie să renunţe la plăcerile pământeşti. Deși în Biblie nu este specificat direct că țigările sunt interzise, preoții văd fumatul ca pe un păcat împotriva lui Dumnezeu.

Sunt fumătorii sinucigași?

O treime dintre români sunt fumători. Pe fiecare pachet de ţigări stă scris cu litere bolduite„Fumatul dăunează grav sănătăţii”. Cu toate acestea omul fumează, știind că îi va fi afectată sănătatea pe termen lung. Sunt voci avizate care afirmă că fumătorii sunt o specie de sinucigași mai lenți.

Sunt țigările de post?

O analiză arată că românii au probleme diverse, iar una dintre ele este dacă țigările sunt de post. De fapt, pe Google, românii sunt interesați să afle dacă țigările sunt sau nu de post. Având în vedere că Dumnezeu nu aprobă obiceiuri care sunt necurate și care pun în pericol sănătatea, concluzia este una singură, fumatul este un păcat și nu este de post.

Curiozități despre țigări:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot