Optoelectronica – ce componente găsești la TME?

02.02.2023
Optoelectronica – ce componente găsești la TME?

Optoelectronica este o ramură a electronicii care se ocupă cu studiul şi utilizarea efectelor optice în aplicaţii electronice. Aceasta combină principiile optice cu cele ale electronicii pentru a crea dispozitive care pot detecta, emite sau manipula lumina.

Dispozitive care se folosesc în optoelectronică

Un exemplu de dispozitiv optoelectronic este un LED (diodă emiţătoare de lumină), care poate emite lumina în spectrul vizibil sau în spectrul infraroşu sau ultraviolet. LED-urile sunt utilizate în iluminat, afişaje, senzori şi alte aplicaţii.

Alte dispozitive optoelectronice incluse sunt senzorii optoelectronici, care pot detecta lumina şi o pot converti pe aceasta în semnale electrice. Acestea sunt utilizate în aplicații precum scanarea codurilor de bare, citirea cardurilor de credit, sisteme de urmărire a poziției, automatizarea industrială și în alte aplicații de automatizare și control.

Optoelectronica joacă un rol important în comunicații, permițând transmiterea informației prin fibre optice, care oferă viteze de transmisie mai mari și o mai mare capacitate de transmisie decât cablurile electrice tradiționale.

Aceasta este în continuă evoluție și deschide noi posibilități pentru dezvoltarea de noi tehnologii și aplicații. Vei găsi componente necesare în optoelectronică la TME. Utilizarea dispozitivelor optoelectronice este destul de diversă, de la cele folosite pentru comunicarea unităților de echipamente, între care există o diferență semnificativă de potențial până la cele folosite pentru a proteja circuitele de intrare ale dispozitivelor de măsurare de interferențe, control optic, pentru accesarea fără contact a circuitelor de înaltă tensiune, declanșarea tiristoarelor puternice, triac-uri, controlul dispozitivelor de relee electromecanice.

Crearea optocuplelor lungi, care sunt niște dispozitive cu ghid de lumină extins cu fibră optică flexibilă ca și canal optic, a deschis o direcție complet nouă pentru utilizarea produselor optocuplere – adică cele folosite pentru comunicarea la distanță prin fibră optică. Tehnologia face progrese mari datorită optoelectronicii, ușurând munca și totodată oferind un randament mai mare, iar TME ține cont de ele, oferind acces la o gamă foarte variată de produse, comoditate de căutare și achizitionare, sisteme flexibile de plată sau retur.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot