La ce servește și cum funcționează filtrul de combustibil din mașina dumneavoastră. Cum se înlocuiește?

13.06.2023
La ce servește și cum funcționează filtrul de combustibil din mașina dumneavoastră. Cum se înlocuiește?

Există un lucru important care merită menționat atunci când vorbim despre filtrul de combustibil: „Chiar dacă vă alimentați mașina la cea mai bună stație de alimentare pe care o puteți găsi, combustibilul tot nu va fi perfect curat. Adevărul este că, înainte de a intra în rezervorul dumneavoastră, combustibilul parcurge un drum lung prin pompe de transfer, robinete, supape și țevi din diferite materiale. Astfel, o mulțime de materii străine ajung în combustibilul curat. Pentru a le ține departe de mașina dumneavoastră, există un filtru de combustibil. Citiți mai multe despre cum funcționează, funcțiile sale și cum să îl înlocuiți mai jos.

De ce am nevoie de un filtru de combustibil?

Pentru început: fiecare mașină cu o cameră de combustie internă are un filtru de combustibil. Nu contează dacă folosiți benzină, gaz sau motorină. De fapt, așa cum am spus mai sus, acesta are doar rolul de a curăța combustibilul. De ce trebuie să fie curățat? De fapt, există o mulțime de opțiuni: praf, diferite resturi, fracții și nisip, murdărie și așa mai departe. Toate acestea nu trebuie să ajungă în motor pentru a evita deteriorarea acestuia. Toate celelalte caracteristici ale combustibilului nu sunt afectate de filtru. Printre altele, fiecare automobilist ar trebui să înțeleagă că există două tipuri de filtre: un filtru grosier și un filtru fin. Primul este, de obicei, un filtru cu ochiuri fine care reține contaminanții grosieri. Al doilea tip este conceput pentru a proteja pompa de combustibil și injectoarele de contaminanții fini. Filtrul fin este un element consumabil care se uzează cu o regularitate de invidiat și trebuie înlocuit.

În ce constă un filtru de combustibil și cum funcționează?

Prima versiune a unui filtru de combustibil este montată pe motoarele cu carburator ale mașinilor mai vechi. Acesta are un design foarte simplu și este situat în interiorul unei incinte, care este de obicei confecționată dintr-un material transparent, astfel încât nivelul să poată fi văzut. Acest filtru are un obturator pliat în formă de stea și este alcătuit dintr-o hârtie specială. Cum funcționează? Benzina trece prin orificiul de admisie și apoi în carcasa filtrului. Apoi drumul său trece prin hârtie și abia apoi combustibilul ajunge la supapa de ieșire.

A doua variantă a filtrului este necesară pentru motoarele cu injecție. Aceasta curăță mai bine combustibilul și este alcătuită din materiale de calitate superioară. Din ce este format filtrul? Acesta este format dintr-o carcasă din metal sau dintr-un plastic foarte rezistent și dintr-un material filtrant care poate fi fie în formă de stea, fie înfășurat în spirală.

Cea de-a treia opțiune este necesară pentru un motor care „mănâncă” motorină. Din păcate, acest motor este foarte pretențios în ceea ce privește calitatea combustibilului care intră în el. De aceea, un filtru la astfel de motoare nu se ocupă doar de poluanți, ci și de drenarea excesului de apă, sulf și parafine.

Instrucțiuni video privind înlocuirea filtrului de combustibil de pe www.autodoc24.ro

Cum se schimbă filtrul de combustibil?

  1. Mai întâi scoateți siguranța de la pompă și așteptați un timp. Această întârziere este necesară pentru ca motorul să se oprească.
  2. Următorul pas este să deconectați borna minus de la baterie.
  3. Următorul pas este să observați și să memorați fixarea filtrului.
  4. Îndepărtați filtrul vechi și înlocuiți-l cu cel nou.

Câteva cuvinte despre ceea ce nu trebuie să faceți atunci când înlocuiți filtrul de combustibil:

Spălați-vă bine pe mâini după ce v-ați terminat munca

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot