De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?

01.03.2024
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?

Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru ani, acesta a rămas în cărțile de istorie pentru lucrurile de-a dreptul nebunești pe care le făcea. Cu sau fără discernământ.

Fiul al unui general roman extrem de iubit și prețuit, Germanicus Claudianus, ce-l de-al treilea împărat roman a fost întâmpinat cu bucurie de către popor. Caligula a rămas în istorie pentru fira sa nebunească, perversiunile la care lua parte și alte acte de cruzime extremă și mai puțin pentru realizările sale ca conducător al celui mai mare Imperiu al acelor timpuri.

I-a pus pe bărbații cu păr des să se radă în cap

Istoricii îl descriu pe Caligula ca fiind un brăbat „înalt, slab, cu faţa palidă şi ochii căzuţi”. În ciuda faptului că suferea de calviție, avea un corp foarte păros, fiind des comparat cu o „capră” de către cei care aveau curajul să-l asocieze cu un animal. Acest lucru l-a făcut pe Caligula să ordone bărbaţilor cu păr des să-şi radă capul.

Cunoscut ca un mare obsedat sexual, Caligula a construit palate luxoase plutitoare pe Lacul Nemi, unde organiza orgii. Damele de companie erau surorile lui Agrippina, Drusilla și Livilla, soţiile şi fiicele senatorilor. După ce își satisfăcea propriile plăceri, el se întorcea și le povestea nobililor cum s-a descurcat soția sau fiica acestuia în pat. Motivul? Să-și umilească adversarii politici.

„Caligula a întreținut relații sexuale cu orice bărbat sau femeie care-i cădea cu tronc. Nimeni n-avea curaj să-l înfrunte sau să-l refuze”, comenta biograful Nigel Cawthorne.

La nunta lui Caius Piso cu Livia Orestilla, Caligula a răpit mireasa. Conform istorisirii lui Suetoniu, el i-ar fi spus lui Piso: „Ia-ți mâinile de pe soția mea!”, apoi ar fi dus-o pe Livia la palatul împărătesc. Moftul lui Caligula n-a durat prea mult și după câteva zile s-a săturat de noua sa „soție”.

A ucis un tânăr din invidie

Un episod mai puțin cunoscut al lui Caligula este acela în care a ordonat uciderea unui tânăr deoarece era invidios pe frumusețea lui. Împăratul l-a obligat pe tatăl tânărului să cineze şi să bea în cinstea lui și să accepte toate darurile. În plus, omul trebuia să zâmbească pentru că, în caz contrar, şi ceilalţi fii ar fi fost omorâți.

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot