De ce oamenii bogați locuiesc în Monaco?

19.05.2023
De ce oamenii bogați locuiesc în Monaco?

Monaco atrage ca un magnet cei mai bogați oameni din lume și este unul dintre statele în care oamenii de afaceri își cumpără case și trăiesc o viață de lux. Prețul imobilelor este extrem de piperat și viața este aici extrem de scumpă. Totuși, Monaco rămâne statul din Europa cu cea mai mare densitate de milionar pe metru pătrat.

Bani, bani, bani…

De ce aleg milionarii să vină în Monaco? La mijloc este vorba despre bani. În primul rând, aceștia sunt atrași de sistemul de impozitare. Statul Monaco nu impune impozite pe venit personal și nici pe capitalul obținut din afara țării. Acest aspect atrage mulți oameni cu avere mare, care doresc să-și maximizeze profiturile și să-și optimizeze situația fiscală.

Un alt motiv este confidențialitate financiară. Monaco are o tradiție îndelungată în protejarea confidențialității financiare a rezidenților săi. Aceast lucru înseamnă că persoanele cu milioane de euro în conturi pot păstra secrete legate de averea și investițiile lor, ceea ce poate fi atractiv pentru cei care doresc să evite transparența financiară din alte state.

Monaco, luxul la superlativ

La nivel mondial, Monaco este recunoscut pentru stilul de viață luxos pe care îl oferă rezidenților săi. Oamenii bogați pot beneficia de facilități exclusive, cum ar fi hoteluri de lux, restaurante fine, yachturi, evenimente mondene și alte opțiuni de divertisment. De asemenea, Monaco are o locație geografică frumoasă, cu plaje, climă plăcută și peisaje pitorești.

Siguranța este și ea primordială pentru oamenii cu bani care sunt mereu expuși unui potențial jaf. Monaco are o rată scăzută a criminalității și este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume. Oameni care merg pe stradă purtând un Rolex la mână sunt în Monaco o obișnuință.

Un alt factor este acela că milionarii au acces la facilități financiare și comerciale: Monaco oferă acces la o infrastructură financiară și comercială de înaltă calitate. Aici se află numeroase bănci, societăți de investiții, fonduri de hedging și alte instituții financiare. Acest lucru facilitează gestionarea și creșterea averii pentru persoanele bogații.

Ce vedete trăiesc în Monaco?

Una dintre cele mai exclusiviste zone este Monte Carlo, considerat a fi printre cele mai scumpe cartiere din lume. Numele cartierului provine de la Prințul Charles III de Monaco care a întemeiat aici prin anii 1860 un cazinou. Printre vedetele care au proprietăți în Monaco se numără Bono, Naomi Campbell. Leonardo DiCaprio, Beyonce și Jay-Z, Elton John, Kate Moss sau tenismenul Novak Djokovic.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot