Cum protejezi echipamentele de grădină pe timp de iarnă?

16.12.2022
Cum protejezi echipamentele de grădină pe timp de iarnă?

Iarna se caracterizează prin perioade de nefuncționare în grădină. Temperaturile scăzute, ploile abundente și zăpada fac imposibilă efectuarea oricărei lucrări. Prin urmare, echipamentele de grădină ar trebui să fie protejate în mod corespunzător. Datorită acțiunilor corespunzătoare, nu vei avea o problemă la începutul primăverii. Cum se depozitează echipamentele de grădină și de ce trebuie întreținute?

Service și întreținerea echipamentelor de grădină înainte de iarnă

Echipamentele de grădină pe care le folosești pentru îngrijirea plantelor intră în contact cu solul, iarba, vegetația și alte materiale organice. Prin urmare, mașina de tuns iarba, motocoasa sau drujba modernă sunt expuse la umiditate, ceea ce poate duce la coroziunea pieselor din oțel sau la deteriorarea pieselor din plastic. Astfel de condiții nu sunt foarte favorabile pentru echipament – le afectează durabilitatea și funcționarea. Dacă ai grijă adecvată de echipamentele tale de grădină, atunci le vei prelungi durata de viață.

Unde să depozitezi uneltele și echipamentele de grădină în timpul iernii?

Un garaj, o magazie pentru scule sau o căsuță de grădină- acestea sunt cele mai bune locuri pentru a depozita echipamentele de grădină, deoarece este uscat în interior, umiditatea nu persistă și, mai presus de toate, precipitațiile nu ajung aici. Cel mai important lucru de reținut: nu lăsa echipamentul într-un loc care este direct expus condițiilor meteorologice.

De asemenea, trebuie să te asiguri că toate echipamentele și uneltele rămân intacte. În cazul echipamentelor pe benzină, cum ar fi mașini de tuns iarba, drujba sau o motocoasă, trebuie să fie în poziția corectă. În acest scop, poți folosi diferite tipuri de dulapuri de scule sau bancuri de lucru.

De asemenea, merită să iei în calcul echiparea cu o cutie de grădină, pe care o poți pune afară vara, iar iarna o poți muta în căsuța de grădină. Marele avantaj este faptul ca sunt potrivite si pentru alte scopuri, precum depozitarea accesoriilor de terasă – perne, pături sau huse de scaun. Încuierea cu cheie asigură o securitate adecvată. Acest lucru poate fi util mai ales dacă ai echipamente foarte scumpe.

Foto:  thieury / Shutterstock.com & Peter Vanco /  shutterstock.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot