Cum protejezi echipamentele de grădină pe timp de iarnă?

16.12.2022
Cum protejezi echipamentele de grădină pe timp de iarnă?

Iarna se caracterizează prin perioade de nefuncționare în grădină. Temperaturile scăzute, ploile abundente și zăpada fac imposibilă efectuarea oricărei lucrări. Prin urmare, echipamentele de grădină ar trebui să fie protejate în mod corespunzător. Datorită acțiunilor corespunzătoare, nu vei avea o problemă la începutul primăverii. Cum se depozitează echipamentele de grădină și de ce trebuie întreținute?

Service și întreținerea echipamentelor de grădină înainte de iarnă

Echipamentele de grădină pe care le folosești pentru îngrijirea plantelor intră în contact cu solul, iarba, vegetația și alte materiale organice. Prin urmare, mașina de tuns iarba, motocoasa sau drujba modernă sunt expuse la umiditate, ceea ce poate duce la coroziunea pieselor din oțel sau la deteriorarea pieselor din plastic. Astfel de condiții nu sunt foarte favorabile pentru echipament – le afectează durabilitatea și funcționarea. Dacă ai grijă adecvată de echipamentele tale de grădină, atunci le vei prelungi durata de viață.

Unde să depozitezi uneltele și echipamentele de grădină în timpul iernii?

Un garaj, o magazie pentru scule sau o căsuță de grădină- acestea sunt cele mai bune locuri pentru a depozita echipamentele de grădină, deoarece este uscat în interior, umiditatea nu persistă și, mai presus de toate, precipitațiile nu ajung aici. Cel mai important lucru de reținut: nu lăsa echipamentul într-un loc care este direct expus condițiilor meteorologice.

De asemenea, trebuie să te asiguri că toate echipamentele și uneltele rămân intacte. În cazul echipamentelor pe benzină, cum ar fi mașini de tuns iarba, drujba sau o motocoasă, trebuie să fie în poziția corectă. În acest scop, poți folosi diferite tipuri de dulapuri de scule sau bancuri de lucru.

De asemenea, merită să iei în calcul echiparea cu o cutie de grădină, pe care o poți pune afară vara, iar iarna o poți muta în căsuța de grădină. Marele avantaj este faptul ca sunt potrivite si pentru alte scopuri, precum depozitarea accesoriilor de terasă – perne, pături sau huse de scaun. Încuierea cu cheie asigură o securitate adecvată. Acest lucru poate fi util mai ales dacă ai echipamente foarte scumpe.

Foto:  thieury / Shutterstock.com & Peter Vanco /  shutterstock.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot