Cum arată camera secretă din locuința lui Ceaușescu?

06.05.2020
Cum arată camera secretă din locuința lui Ceaușescu?

Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat pentru totdeauna istora țării noastre. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa.

O mare parte din viață, Nicolae și Elena au locuit la reședința din Palatul Primăverii, situată pe Bulevardul Primăverii, la numărul 50. Imobilul este cunoscut și sub denumirea de „Casa Ceaușescu” și a fost din 1965 și până în 1989 reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin.

„Casa Ceaușescu”, o prorietate cu 80 de încăperi, a fost ridicată la mijlocul anilor ’60. Locuința a fost mărită între anii 1970 – 1972, atunci când a fost construită și o cameră secretă. Aceasta era, de fapt, un fel de buncăr situat la aproape 10 metri sub pământ și care era prevăzut ca familia prezidențială să se poată ascunde în caz de bombardament.

Intrarea în buncăr este bine mascată de o uşă capitonată, după care urmează o a doua uşă, metalică, masivă, închisă ermetic. Apoi, se coboară 17 trepte de marmură. Se ajunge într-o încăpere mare, cu o masă de lemn masiv poziționată în centru. Din această încăpere se pleacă spre buncăr, trecând printr-o altă cameră de tranziţie.

Din păcate, intrarea în tunel este astăzi zidită, lucru care s-a petrecut după Revoluţie, potrivit explicaţiilor oficiale. Se pare că revoluționarilor le era teamă că dictatorul s-ar putea ascunde pe aici și au decis să blocheze accesul către tunel. Totuși, pe unde iese tunelul care pleacă din „Casa Ceaușescu”? Conform ghizilor Palatului Primăverii,  tunelul cu pricina are legătură cu un alt tunel secret care avea ieșire spre zona lacului Floreasca.

Vezi AICI IMAGINI cu buncărul soților Ceaușescu!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot