Cum a reușit un cerb să treacă înot Dunărea?

24.02.2020
Cum a reușit un cerb să treacă înot Dunărea?

O imagine rară, suprinsă pe Clisura Dunării, a fost publicată recent, pe grupul de Facebook Vocea Clisurii, de Eugen Băleanu. Un cerb carpatin a trecut Dunărea dinspre România spre Serbia înotând.

”Cerb ‘migrant’ trece Dunărea înot… pe la Gaura cu Musca!”, este explicația pe care autorul a dat-o fotografiei.

Imediat la adresa fotografiei au apărut și comentariile ironice. Unii spun că cerbul a ales să plece din țară, la fel ca toată lumea, pentru un trai mai bun. Alții sunt de părere că acesta a plecat din cauza primarului orașului Moldova Nouă.

Cel mai probabil, cerbul a ales să se treacă Dunărea înot, fiind urmărit de o haită de lupi sau de vreun prădător, în felul acesta scăpând cu viață.

Cât de adâncă e apa la Clisura Dunării?

Dunărea de la Cazane este o zonă mirifică. Modul cum apa se șerpuiește printre munți face ca locația să fie una dintre cele mai frumoase din țară.

Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați și au o lungime de circa 9 km.  În această zonă apa ajunge să aibă 75 de m adâncime. În sectorul Cazanelor, viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.

Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat în stâncă, chipul lui Decebal, statuia  având dimensiunile 55 m – înălțime și 25 m – lățime.

De ce a trecut cerbul Dunărea?

Cerbul este o creatură superbă și este protejată de lege. Cu toate acestea vânătorii au voie să îi vâneze o perioadă scurtă pe an, între 1 septembrie – 15 decembrie. Caracteristice pentru cerb sunt coarnele ramificate care, de obicei, cresc numai la masculi și culoarea brun-roșcată.

Curiozități despre cerbi:

Foto: pressalert.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot