Cele mai cunoscute filme inspirate din romane celebre

08.08.2022
Cele mai cunoscute filme inspirate din romane celebre

Mintea umană este capabilă să creeze povești menite să întreacă orice limită posibilă. Însă, când poveștile acelea sunt inspirate din viața reală, este greu să ne imaginăm că acele întâmplări chiar au avut loc. Câteva cărți bazate pe evenimente adevărate prezentate în acest articol vor dovedi că zicala „Viața bate filmul” nu mințea.

„Crima din Orient Express”, de Agatha Christie

Detectivul Hercule Pairot este o emblemă a romanelor ce-i aparține Agathei Christie. Romanul stă la baza uciderii lui Charles Lindbergh Junior, fiul aviatorului Charles Lindbergh, care a trăit în secolul al XX-lea. Desigur, simpaticul personaj detectivul Pairot este parte din imaginația Agathei Christie.

„Fălci”, de Peter Benchley

Un clasic al filmelor horror are la bază romanul cu același nume publicat în 1974. Autorul a fost inspirat să scrie această carte după două întâmplări macabre: în 1916, un Mare Alb a ucis patru oameni și a rănit alți cinci pe plaja Beach Heaven, New Jearsey. Cea de-a doua întâmplare a avut loc în 1964, când un pescar a fost ucis de un rechin de 2 tone, conform life.ro.

„Figuri ascunse”, de Margot Lee Shetterly

Romanul lansat în 2016 are la bază povestea adevărată a trioului de femei afro-americane, care au lucrat pentru NASA în anii 60. Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson au fost în spatele rezolvării ecuației din spatele uneia dintre cele mai importante misiune spatiale: traversarea orbitei pământului. Astronautul John Glenn nu a fost de acord să plece în spațiu până când Katherine Johnson nu a făcut calculele necesare. Romanul a fost adaptat și într-un film cu același nume în 2016.

„Moby Dick”, de Herman Melville

Greu de crezut sau nu, însă și acest roman are la bază o creatură care a purtat același nume. În secolul al XIX-lea, o balenă albastră uriașă a fost responsabilă pentru distrugerea a peste douăzeci de ambarcațiuni. Pe vremea aceea, astfel de mamifere primeau nume comune precum Tim sau Dick, conform printrecărți.ro. De acea dată, balena a primit numele de „Mocha Dick”, Mocha fiind insula în prejurul căreia a fost zărită aceasta.

Sursă foto: Wikipedia.org

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot