Ce este zona crepusculară?

28.07.2022
Ce este zona crepusculară?

Foarte mulți oameni au auzit de zona crepusculară, însă puțini știu să o definească cum trebuie. Cu toate că pare greu de crezut, aceasta este de fapt o perioadă de timp, ci nu un loc aparte, și nu are nimic de-a face cu fenomenele ciudate prezentate prin filme.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, crepuscul înseamnă o „perioadă de timp cu lumină slabă după asfințitul Soarelui” sau „perioadă de timp înainte de răsăritul Soarelui”. Cu alte cuvinte, este perioada de timp a zilei în care lumina este slabă, practic este un semiîntuneric.

De ce se sperie lumea de zona crepusculară?

Aceste două cuvinte alăturate au luat amploare, în anul 1959, odată cu lansarea serialului „The Twilight Zone”, care în traducere înseamnă „Zona crepusculară”. Filmul a avut un succes răsunător la vremea respectivă, prezentând fenomene ciudate și inexplicabile care se petreceau la îngemănarea dintre zi și noapte.

Practic, în această perioadă de tranziție, forțele răului se trezeau la viață și puneau în practică numai lucruri malefice. Acest lucru prindea și mai mult contur, fiindcă lumina era slabă, iar cerul își schimba culoarea din albastru în roșu închis. Anii au trecut, iar în gândirea colocvială, zona crepusculară a devenit o regiune unde au loc tot felul de întâmplări inexplicabile.

Din fericire, acest lucru nu este adevărat iar crepusculul nu este altceva decât perioada de tranziție de la zi la noapte și viceversa.

The Twilight Zone

Pasionații de filme cu mistere, deslușite mai mult sau mai puțin, au motiv de bucurie. Serialul „The Twilight Zone”, lansat în anul 2019, este o continuare a francizei din anul 1959. Filmul va prezenta întâmplări ciudate și o lume în care totul este posibil. De-a lungul episoadelor pot fi văzuți actori ca Taissa Farmiga, Adam Scott, John Cho, Kumail Nanjiani, Allison Tolman, Jacob Tremblay, Steven Yeun, DeWanda Wise, Ginnifer Goodwin, Sanaa Lathan, Tracy Morgan, Greg Kinnear, Zazie Beetz, Chris O’Dowd, Damson Idris sau Seth Rogen.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot