Ce este zona crepusculară?

28.07.2022
Ce este zona crepusculară?

Foarte mulți oameni au auzit de zona crepusculară, însă puțini știu să o definească cum trebuie. Cu toate că pare greu de crezut, aceasta este de fapt o perioadă de timp, ci nu un loc aparte, și nu are nimic de-a face cu fenomenele ciudate prezentate prin filme.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, crepuscul înseamnă o „perioadă de timp cu lumină slabă după asfințitul Soarelui” sau „perioadă de timp înainte de răsăritul Soarelui”. Cu alte cuvinte, este perioada de timp a zilei în care lumina este slabă, practic este un semiîntuneric.

De ce se sperie lumea de zona crepusculară?

Aceste două cuvinte alăturate au luat amploare, în anul 1959, odată cu lansarea serialului „The Twilight Zone”, care în traducere înseamnă „Zona crepusculară”. Filmul a avut un succes răsunător la vremea respectivă, prezentând fenomene ciudate și inexplicabile care se petreceau la îngemănarea dintre zi și noapte.

Practic, în această perioadă de tranziție, forțele răului se trezeau la viață și puneau în practică numai lucruri malefice. Acest lucru prindea și mai mult contur, fiindcă lumina era slabă, iar cerul își schimba culoarea din albastru în roșu închis. Anii au trecut, iar în gândirea colocvială, zona crepusculară a devenit o regiune unde au loc tot felul de întâmplări inexplicabile.

Din fericire, acest lucru nu este adevărat iar crepusculul nu este altceva decât perioada de tranziție de la zi la noapte și viceversa.

The Twilight Zone

Pasionații de filme cu mistere, deslușite mai mult sau mai puțin, au motiv de bucurie. Serialul „The Twilight Zone”, lansat în anul 2019, este o continuare a francizei din anul 1959. Filmul va prezenta întâmplări ciudate și o lume în care totul este posibil. De-a lungul episoadelor pot fi văzuți actori ca Taissa Farmiga, Adam Scott, John Cho, Kumail Nanjiani, Allison Tolman, Jacob Tremblay, Steven Yeun, DeWanda Wise, Ginnifer Goodwin, Sanaa Lathan, Tracy Morgan, Greg Kinnear, Zazie Beetz, Chris O’Dowd, Damson Idris sau Seth Rogen.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot