Ce este zona crepusculară?

28.07.2022
Ce este zona crepusculară?

Foarte mulți oameni au auzit de zona crepusculară, însă puțini știu să o definească cum trebuie. Cu toate că pare greu de crezut, aceasta este de fapt o perioadă de timp, ci nu un loc aparte, și nu are nimic de-a face cu fenomenele ciudate prezentate prin filme.

Potrivit Dicționarului explicativ al limbii române, crepuscul înseamnă o „perioadă de timp cu lumină slabă după asfințitul Soarelui” sau „perioadă de timp înainte de răsăritul Soarelui”. Cu alte cuvinte, este perioada de timp a zilei în care lumina este slabă, practic este un semiîntuneric.

De ce se sperie lumea de zona crepusculară?

Aceste două cuvinte alăturate au luat amploare, în anul 1959, odată cu lansarea serialului „The Twilight Zone”, care în traducere înseamnă „Zona crepusculară”. Filmul a avut un succes răsunător la vremea respectivă, prezentând fenomene ciudate și inexplicabile care se petreceau la îngemănarea dintre zi și noapte.

Practic, în această perioadă de tranziție, forțele răului se trezeau la viață și puneau în practică numai lucruri malefice. Acest lucru prindea și mai mult contur, fiindcă lumina era slabă, iar cerul își schimba culoarea din albastru în roșu închis. Anii au trecut, iar în gândirea colocvială, zona crepusculară a devenit o regiune unde au loc tot felul de întâmplări inexplicabile.

Din fericire, acest lucru nu este adevărat iar crepusculul nu este altceva decât perioada de tranziție de la zi la noapte și viceversa.

The Twilight Zone

Pasionații de filme cu mistere, deslușite mai mult sau mai puțin, au motiv de bucurie. Serialul „The Twilight Zone”, lansat în anul 2019, este o continuare a francizei din anul 1959. Filmul va prezenta întâmplări ciudate și o lume în care totul este posibil. De-a lungul episoadelor pot fi văzuți actori ca Taissa Farmiga, Adam Scott, John Cho, Kumail Nanjiani, Allison Tolman, Jacob Tremblay, Steven Yeun, DeWanda Wise, Ginnifer Goodwin, Sanaa Lathan, Tracy Morgan, Greg Kinnear, Zazie Beetz, Chris O’Dowd, Damson Idris sau Seth Rogen.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot