Care sunt cele mai izolate locuri din lume?

01.03.2020
Care sunt cele mai izolate locuri din lume?

În ziua de astăzi omul poate călători în decurs de câteva ore în orice loc de pe planetă. Tehnologia a permis acestuia să ajungă în locuri la care nici nu s-a gândit.

Cu toate acestea există locuri în care se poate ajunge foarte greu, cum s-ar spune la capătul Pământului. Însă, întotdeauna lucrurile la extrem au fost fascinante pentru umanitate.

Vă prezentăm mai jos câteva locații de pe planetă izolate la care se ajunge foarte greu.

  1. La Rinconada, Peru

Este orașul situat la cea mai mare altitudine din lume, 5.200 metri deasupra nivelui mării. Acesta este situat pe un gheţar permanent şi poate fi atins doar cu o maşină rezistentă de teren, pe un traseu foarte dificil. Majoritatea locuitorilor lucrează în mina de aur din apropiere.

La Rinconada
  1. Stația McMurdo, Antarctica

Aceasta este o aşezare de la capătul lumii, şi asta pentru că nu există o altă localitate la care se ajunge mai dificil decât staţia de cercetare McMurdo din Antarctica. Casa a 1.200 de oameni de ştiinţă şi muncitori, McMurdo a devenit un veritabil oraşel odată cu ridicarea unui mic aeroport şi dotarea staţiei cu 3 avioane.

  1. Peninsula Cape York

Situată în nordul Australiei, Cape York este unul dintre cele mai primitive şi mai nedezvoltate locuri de pe Terra. Are o populație de 18.000 de locuitori formată, aproape complet, din aborigeni. Singurul mod în care se poate ajunge la ei fiind un veritabil safari cu o maşina de teren sau cu elicopterul. În plus, drumul catre Cape Yok este închis, pe durata sezonului ploios.

  1. Ittoqqortoormiit, Groenlanda

Este o localitate uitată de civilizație. Cele 500 de persoane care locuiesc aici au ca ocupație pescuitul şi, ocazional, vânătoarea balenelor, focilor şi a urşilor polari.

  1. Motuo, China

Motuo este o regiune tibetană încă neatinsă de lumea modernă. Aici nu există drumuri sau străzi. Nu mai putin de 10% dintre toate plantele din China se regăsesc, în stare salbatică, în acest loc. Autorităţile chineze au investit zeci de milioane de dolari în construirea unor strazi către Motuo dar toate proiectele au fost abandonate din cauza solului instabil.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot