Care este secta suveranilor născuți vii și cum funcționează?

09.03.2020
Care este secta suveranilor născuți vii și cum funcționează?

Secta suveranilor născuți vii este o mișcare ai căror membri se opun statului, indiferent de forma acestuia. Originile acestei mișcări merg destul de mult în timp, chiar în perioada războiului civil american, când drepturile cetățenești din fiecare stat nord-american au fost înlocuite, treptat, de drepturile federale. Dar, unii oameni nu au fost de acord cu acestea, au preferat să trăiască și să se supună, așa după cum spun ei, drepturilor ”Pământului și legilor lui Dumnezeu”.

Așa zisa ideologie este un amestec de credințe în drepturile proprietarilor de pământuri, cu ceva precepte din Biblie.

Suveranii refuză să utilizeze CNP-ul, considerând acest număr unic un fel de „matricolă” prin care li s-ar putea viola initimitatea unor date. De asemenea, ei folosesc mașini cu numere false și refuză să își folosească numele de familie, recunoscând ca act valabil, în afara celui de naștere, pe acela de botez.

În mare, cei mai mulți suverani se află în Statele Unite ale Americiii și în statele ce compun Commonwealth-ul. Astfel, în SUA se consideră a exista circa 100.000 de suverani înrăiți, în jurul cărora gravitează, ca un fel de simpatizanți, alte aproximativ 200.000 de persoane.

Suverani în România

În ultima perioadă fenomenul „suveranilor născuți vii” a prins amploare și în România. Un caz a avut loc în 2018 în Gorj, unde un individ își făcuse plăcuțe de mașină individualizate pe care scria suveran. Agenţii de poliție l-au tras pe dreapta, dar au trebuit să asculte tirada şoferului, care face parte dintr-un grup ce contestă actele oficiale şi vrea buletin fără Cod Numeric Personal. Viorel Suveranul este lider de sindicat la Complexul Energetic Oltenia.

O altă situație a fost la la Tribunalul Vrancea în anul 2019. Acolo, cinci bărbați care, ulterior, s-au declarat ”ființe născute vii” au fost duși la Poliție pentru identificare. Astfel de cazuri apar tot mai des, lucru care ne spune că noua mișcare, care neagă existența statului așa cum îl cunoaștem noi, proliferează rapid în România.

Aceşti oameni spun că nu pot fi obligaţi să plătească taxe și impozite, cât timp cât nu au încheiat un contract cu statul în acest sens.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot