Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

08.07.2021
Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

Curcubeul este acel arc colorat care apare pe cer după ploaie. Fenomenul este apreciat de toată lumea și este o încântare să îl privești, creând senzația că după orice nor vin și zile bune. Specialiștii în meteorologie au observat că cele mai frumoase curcubeie apar în statul Hawaii din Statele Unite ale Americii.

Ce este curcubeul?

Potrivit definiției, curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina puternică a soarelui aflat aproape de orizont se refractă în picăturile de apă din atmosferă. Fenomenul de curcubeu apare, de obicei, după ploaie.

Care este locul unde apar cele mai frumoase curcubeie?

Pasionații de astfel de fenomene meteorologice pot merge în Hawaii, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase curcubeie din lume. Un studiu publicat de Societatea Meteorologică Americană, în anul 2021, a scos în evidență faptul că munții din zonă produc gradienți puternici în nori și precipitații abundente, care favorizează apariția acestor fenomene spectaculoase. Totodată, poluarea aerului, polenul și valurile imense ajută la crearea unor curcubeie foarte frumoase, după ploaie.

Ce culori are curcubeul?

Curcubeul este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale. Copiii sunt fascinați de acesta și îl desenează de foarte multe ori. Nu multă lume știe, însă, că un curcubeu este format din șapte culori.

ROGVAIV, scris uneori și ca R.O.G.V.A.I.V. sau chiar Rogvaiv, este un acronim provenind de la culorile vizibile ale curcubeului. Astfel, R vine de la roșu, O de la orange, G de la galben, V de la verde, A de la albastru, I de la indigo și V de la violet.

Cel care a explicat lumii faptul că curcubeul are șapte culori a fost Sir Isaac Newton (1643-1727), întemeietorul fizicii moderne. Puțini știu că inițial, Newton alesese cinci culori: roşu, galben, verde, albastru, violet. Ulterior, fizicianul a considerat că ar trebui să fie șapte culori, acelaşi număr ca al notelor muzicale și a mai pus două. Simplu, nu-i așa?

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot