Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

08.07.2021
Care este locul unde poți vedea cele mai spectaculoase curcubeie?

Curcubeul este acel arc colorat care apare pe cer după ploaie. Fenomenul este apreciat de toată lumea și este o încântare să îl privești, creând senzația că după orice nor vin și zile bune. Specialiștii în meteorologie au observat că cele mai frumoase curcubeie apar în statul Hawaii din Statele Unite ale Americii.

Ce este curcubeul?

Potrivit definiției, curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic care se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina puternică a soarelui aflat aproape de orizont se refractă în picăturile de apă din atmosferă. Fenomenul de curcubeu apare, de obicei, după ploaie.

Care este locul unde apar cele mai frumoase curcubeie?

Pasionații de astfel de fenomene meteorologice pot merge în Hawaii, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase curcubeie din lume. Un studiu publicat de Societatea Meteorologică Americană, în anul 2021, a scos în evidență faptul că munții din zonă produc gradienți puternici în nori și precipitații abundente, care favorizează apariția acestor fenomene spectaculoase. Totodată, poluarea aerului, polenul și valurile imense ajută la crearea unor curcubeie foarte frumoase, după ploaie.

Ce culori are curcubeul?

Curcubeul este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale. Copiii sunt fascinați de acesta și îl desenează de foarte multe ori. Nu multă lume știe, însă, că un curcubeu este format din șapte culori.

ROGVAIV, scris uneori și ca R.O.G.V.A.I.V. sau chiar Rogvaiv, este un acronim provenind de la culorile vizibile ale curcubeului. Astfel, R vine de la roșu, O de la orange, G de la galben, V de la verde, A de la albastru, I de la indigo și V de la violet.

Cel care a explicat lumii faptul că curcubeul are șapte culori a fost Sir Isaac Newton (1643-1727), întemeietorul fizicii moderne. Puțini știu că inițial, Newton alesese cinci culori: roşu, galben, verde, albastru, violet. Ulterior, fizicianul a considerat că ar trebui să fie șapte culori, acelaşi număr ca al notelor muzicale și a mai pus două. Simplu, nu-i așa?

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
La vremuri noi, colecții noi. În prag de vară, brand-ul elvețian de ceasuri Swatch, fondat în anul 1983 readuce la viață spiritul anilor ’80 și ’90 prin noua colecție Swatch Neon, care... citește tot
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot