Care este cea mai izolată așezare din lume? Cum se poate ajunge acolo?

14.04.2020
Care este cea mai izolată așezare din lume? Cum se poate ajunge acolo?

Sunt orașe cu milioane de locuitori, dar și așezări pe unde cu greu mai poți vedea o urmă de umanitate. Deși suntem peste 7 miliarde de locuitori pe Glob, există locuri de-a dreptul sălbatice. Totuși, care este cea mai izolată așezare din lume?

Specialiștii consideră că cea mai izolată așezare din lume este Tristan da Cunha. De fapt, Tristan da Cunha este un arhipelag de insule vulcanice (unele innacesibile) situat în Oceanul Atlantic și considerat a fi cel mai îndepărtat loc de pe Terra.

Tristan da Cunha are o populație permanentă de 264 de locuitori (atât avea în anul 2010) și insula principală este situată în largul Oceanului Atlantic, la 2816 kilometri de Africa de Sud. Aceasta este cea mai îndepărtată insulă locuită de pe Glob.

Tristan da Cunha este un mic arhipelag de insule vulcanice ce au o suprafață de 207 kilometri pătrați. Doar insula mare este locuită. Singura bucatica de pamant locuibil este localizată pe latura nord-vestică a insulei, restul terenului fiind muntos. Tristan da Cunha este teritoriu britanic ce are propria formă de guvernare.

Pe insula principală nu există niciun fel de aeroport sau pistă de aterizare, ceea ce înseamnă că singurul mod de a călători în și din Tristan da Cunha este cu vaporul, o călătorie de șase zile din Africa de Sud.

De ce aripelagul se cheamă Tristan da Cunha?

Insulele poartă denumirea de Tristan da Cunha întrucât exploratorul portughez Tristão da Cunha este cel care le-a descoperit. Se întâmpla în 1506.

Insulele au primit cod poștal abia în 2005

În mai 2001, insulele au fost lovite de un ciclon extratropical care a generat vânturi de până la 190 de kilometri pe oră. O serie de case au fost grav deteriorate și numeroase vite au fost ucise. Astfel, guvernul britanic și-a oferit ajutorul. În anul 2005, insulelor au primit un cod poștal al Regatului Unit (TDCU 1ZZ), pentru a facilita rezidenților să comande bunuri online.

Tristan da Cunha
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot