4 motive pentru care să te folosești de advertoriale pentru a crește performanța afacerii

24.05.2022
4 motive pentru care să te folosești de advertoriale pentru a crește performanța afacerii

Publicitatea prin advertoriale reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru companii, pentru a promova serviciile și produsele comercializate. Prin intermediul acestora, vei oferi publicului țintă, un mesaj obiectiv privind produsele tale. De asemenea, vei crește prezența mărcii pe piață, îți vei îmbunătății imaginea mărcii, vei atrage, păstra și educa clienții și vei ieși în evidență, în fața concurenților.

Ce sunt advertorialele?

Mai întâi de toate, trebuie să înțelegi ce sunt advertorialele. În termeni cât mai conciși, acestea reprezintă articole plătite, sub formă de reclame, publicate în diverse reviste, ziare, site-uri web sau bloguri.

Atât timp cât conținutul este creativ și rămâne în atenția consumatorului, advertorialul a avut succes. Este important ca mesajul să fie unul real și credibil, să conțină informații veridice, să provoace empatice, dar în același timp să fie unul simplu și clar.

Prin intermediul unui advertorial inedit, care va rămâne în memoria vizuală a cititorului, deja poți fi sigur că vei obține beneficii pentru marca ta.

Vei crește prezența mărcii spre publicul larg

Prin intermediul advertorialelor plătite, prezența mărcii pe piață va cunoaște un mare succes. Publicul va găsi cu ușurință produsele sau serviciile comercializate și va vorbi despre brand o perioadă de timp. De asemenea, vei putea crește expunerea unui produs recent lansat sau diferitele promoții și reduceri.

Publicitatea prin articole plătite, deși necesită puțin timp pentru prospectarea pieței, studierea consumatorilor, crearea articolelor, lansarea lor și atragerea publicului țintă, va fi de un real succes.

Vei atrage, păstra și educa clienții

Odată implementată cu succes faza de conștientizare a mărcii, pentru încurajarea publicului țintă și aprofundarea informațiilor privind produsele comercializate, va trebui să atragi clienții prin obținerea traficului către site-ul web, să crești vizitele în magazinul online și numărul de abonați.

De cele mai multe ori, înainte de alegerea unui produs, clienții au nevoie de timp, pentru a fi convinși în proporție de 100% că acel produs e cel care le va satisface nevoile. Prin publicarea advertorialelor pe portalurile site-urile web de notorietate, vei putea câștiga clienți și educa publicul despre modurile de utilizare ale produselor și felul în care acestea le pot rezolva problemele.

Totodată, promovarea conținutului informativ prin advertoriale, legat de nevoile publicului țintă, va întări ideea că, marca ta este relevantă pe un anumit produs sau serviciu în industrie. Vei crește astfel șansele ca utilizatorii să aleagă produsul.

Îți vei îmbunătății imaginea mărcii

Advertorialele reprezintă un mijloc ideal pentru realizarea campaniilor de branding. Vei putea să creezi o percepție pozitivă asupra mărcii sau să le îmbunătățești pe cele negative. De cele mai multe ori, conținutul articolelor plătite se concentrează pe evidențierea valorilor mărcii, a calității și satisfacției clienților.

Vei ieși în evidență față de concurență

Piața digitală oferă o mulțime de alternative pentru același produs, în fiecare zi făcându-și apariția opțiuni mai noi sau mai îmbunătățite. Pentru a ieși în evidență în fața competiției, este necesar să adopți strategiile de marketing adecvate. În acest caz, advertoriale vor prezenta distinctiv produsele, calitatea serviciilor oferite și îi vor ajuta pe cititori să se concentreze asupra avantajelor pe care produsele și marca ta, le oferă.

Pentru a obține beneficii din publicarea articolelor plătite, este necesar să implementezi advertoriale în funcție de publicul țintă, caracteristicile produselor, precum și analiza concurenței. Toți acești factori, odată implementați, te vor ajuta să crești performanța site-ului, implicit a afacerii deținute.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot