Vinul alb sau vinul roșu? Care vin este mai sănătos?

de: Ana-Maria
25 11. 2021
Vinul rosu sau vinul alb

Consumate în cantități limitate, vinul alb sau vinul roșu sunt benefice pentru sănătate. Sunt momente când oamenii ajung adesea să fie nehotărâți când vine vorba să aleagă vinul potrivit pentru cină. Și, devine și mai dificil atunci când trebuie să se hotărască între vin roșu și vin alb. Ambele vinuri au gust bun și sunt băuturi perfecte pentru a începe o seară minunată. Dar, dacă aveți un stil de viață sănătos și vă întrebați care vin are cele mai multe beneficii pentru sănătate, roșu sau alb, atunci redactorii shtiu.ro vă vor spune în acest articol ce vreți să aflați.

Vinul alb sau vinul roșu? Care este mai sănătos?

Da, este adevărat, vinul este alcool și în niciun caz alcoolul nu poate fi sănătos! Cu toate acestea, spre surprinderea multora dintre noi, vinul poate avea și unele calități. Ar putea fi benefic pentru sănătatea noastră, atunci când, bineînțeles, este consumat în cantități limitate.

Vinul roșu este preparat din struguri roșii și negri, în timp ce vinul alb este făcut din struguri albi. Cu toate acestea, ambele vinuri au un proces diferit de fabricare. Vinul roșu se face atunci când strugurii zdrobiți sunt fermentați timp de una sau două săptămâni în butoaie de stejar, în timp ce vinul alb se face atunci când cojile și semințele de struguri albi sunt îndepărtate și amestecate cu drojdie și învechit în cuve din oțel inoxidabil pentru fermentare.

Atât vinul alb, cât și cel roșu pot fi bun pentru sănătate, având beneficii diferite. După fermentație, strugurii își pierd o parte din nutriția inițială, dar câștigă și noi beneficii pentru sănătate.

Pro vin roșu: Se știe că vinul alb îmbunătățește sănătatea inimii și poate preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, vinul roșu conține antioxidanți și mai puternici, care sunt cunoscuți sub numele de resveratrol, care protejează vasele de sânge și pot preveni formarea cheagurilor de sânge. Resveratrolul scade colesterolul rău (LDL), în timp ce crește colesterolul bun (HDL). Aceasta înseamnă, de asemenea, că vinul roșu ar putea ajuta la reglarea tensiunii arteriale, potrivit FoodNDTV.

Pro vin roșu: Spre deosebire de vinul alb, vinul roșu este cunoscut ca are polifenoli, care luptă impotriva efectelor îmbătrânirii premature. Un pahar sau două de vin roșu în fiecare zi ne poate menține tineri și sănătoși, ținând la distanță toxinele.

Pro vin alb: Caloriile se regăsesc în ambele sortimente de vinuri. Însă un pahar de vin roșu are 125-130 de calorii, în timp ce un pahar de vin alb are 121 de calorii.

Pro vin roșu: Vinul roșu conține niveluri mai mari de siliciu decât vinul alb, ceea ce înseamnă că densitatea oaselor crește și reduce șansa de osteoporoză.

Prin urmare, dacă tragem linie vinul roșu este mai sănătos decât vinul alb. Cu toate acestea, desigur, este important de reținut că vinul conține alcool, iar consumul excesiv de alcool poate duce la diverse probleme de sănătate.

Foto: Pexels.com