De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul?

de: Sorin Florea
24 05. 2022
limonada
De ce este indicat sa bei limonada cu paiul?

Limonada este una dintre cele mai apreciate băuturi, în special pe timp de vară când căldura devine sufocantă. Este știut faptul că lămâia are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman, iar consumul ei ajută la alcalinizarea sângelui și scăderea colesterolului, printre altele.

Cu toate acestea, consumul de limonadă poate dăuna corpului uman într-un fel în care nu te-ai aștepta. Mai precis, acidul din lămâie poate altera smalțul dinților și poate duce la probleme de dantură. Ca atare, este recomandat ca limonada să se bea cu paiul pentru ca zeama de la lămâie să nu intre în contact cu dinții.

Potrivit specialiștilor în igiena dentară, limonada trebuie făcută întotdeauna cu apă rece, fiindcă apa caldă erodează și mai mult smalțul danturii. Totodată, este indicat ca după ce ai băut limonadă să clătești gura cu apă pentru a scăpa de acidul de la lămâie din cavitatea bucală.

Conform nutriționiștilor, limonada este foarte bună pentru organismul uman, însă trebuie consumată cu grijă pentru a nu strica smalțul dinților. Lămâia este plină de Vitamina C, ajută la detoxifierea organismului, contribuind astfel indirect la arderea grăsimilor. Totodată, lămâile calmează stomacul și au capacitatea de a echilibra sucurile gastrice. Ele reduc disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

Cea mai bună rețetă de limonadă?

Pentru a prepara o limonadă bună trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Așadar, lămâile trebuie să fie grele în mână, în felul acesta ești sigur că au zeamă și nu sunt seci. Totodată, fructul să aibă culoarea galbenă fără pete verzi sau maro, semn că este sănătos.

Înainte de a fi stoarse, citricele se rulează pe un blat, pentru a se stoarce cât mai bine. Inițial, înainte de storsul lămâilor într-un bol, se amesteca apa plată cu zahărul sau mierea. Peste acest lichid amestecat, în final, cu zeama de la lămâii se pot adăuga frunze proaspete de mentă, fructe de pădure, vanilie sau alte arome, în funcție de preferințe.

Bautură se servește rece. Totodată, se pot adăuga și cuburi de gheață, însă trebuie ținut cont de faptul că sucul se va dilua. În ceea ce priveşte aspectul, limonada poate fi servită la carafa sau pahar și se poate decora cu mentă proaspătă, căpșune, felii de piersică, zmeură, felii de lămâie sau portocală, pentru a-i da culoare. Totodată, pe marginea paharelor se poate presăra zahăr și poate fi servită cu paie de băut colorate și umbreluțe de hârtie.

Foto: Pexels.com