Cum se măsoară cantitatea de spaghete pe care o pui la fiert?

de: Ana-Maria
24 03. 2021
Lingura spaghete
Lingura spaghete

Toată lumea are în bucătărie ustensile diferite pentru a-și pregăti cele mai delicioase preparate. Una dintre acestea sunt lingurile de spaghete care au o gaură în mijloc. Aceasta nu este pusă întâmplător, ci are o utilizare foarte simplă și inteligentă.

Cum se măsoară spaghetele?

Gaura cu pricina poate fi utilizată pentru a măsura o porție de spaghete cu aproximație. De asemenea, mulți tăiței uscați se încadrează în acea gaură măsurând o singură porție.

Deci, în loc să se arunce pur și simplu o grămadă de spaghete într-o oală cu apă clocotită, sperând că este suficient (sau nu prea mult), se poate stabili cantitatea potrivită, datorită acestei găuri la îndemână.

Unele linguri de spaghete au chiar mai multe găuri pentru mai multe dimensiuni diferite. Din păcate, această metodă nu funcționează la alt tip de paste. Pentru farfalle, fundițe, penne este nevoie de o metodă creativă proprie pentru măsurarea mărimii porției.

Cele mai bune moduri de a măsura pastele

În palmă. Pentru a măsura 1 cană de paste uscate, se poate folosi palma ca ghid (se umple un pumn închis). Acest lucru funcționează cel mai bine pentru forme mai mici de tăiței, cum ar fi macaroane sau rigatoni.

Deschiderea unei sticle de plastic. În timp ce orificiul dintr-o lingură de paste poate varia, dimensiunea deschiderii unei sticle de plastic va fi întotdeauna aceeași. Acest lucru îl face un instrument perfect pentru porționarea pastelor. Se umple diametrul cu tăiței uscați pentru a determina o porție. (Sfat: Se clătește bine mai întâi sticla!)

Cântarul de bucătărie. Dacă există în bucătărie un cântar pentru alimente, atunci se poate măsura cu cea mai mare precizie porția de paste. Aproximativ 60 de grame de paste fierte reprezintă o singură porție sau dacă sunt uscate, doar 30 de grame sunt suficiente.

Cerc din degete. Această metodă este mai puțin fiabilă decât celelalte (la urma urmei, toată lumea are mâini de dimensiuni diferite), dar este un truc „la îndemână”. Se face un cerc cu degetul arătător și degetul mare, apoi se umple centrul cu tăiței lungi. Aceasta va fi o porție înainte de gătit.

Formele de brioșe. Chef Giada De Laurentiis recomandă ca formele de brioșe să se umple cu spaghete gătite. Fiecare formă este egală cu o porție de paste. Apoi se pot depozita în frigider pentru săptămâna respectivă sau se pot pune în congelator pentru mese rapide.

Porții deja stabilite. Fiecare cutie de paste va avea numărul de porții recomandate incluse pe eticheta nutrițională. Dacă, de exemplu, o cutie de penne spune că are 8 porții, se împart în 8 grămezi separate și se pun în pungi Ziploc (cele cu „fermoar”).