Cum se face checul cu banane? Cea mai bună rețetă de banana bread

de: Sorin Florea
15 04. 2021
pexels-photo-5419308
Cum se face checul cu banane

Banana bread sau checul cu banane este una dintre rețetele cele mai ușoare de făcut, atunci când vrem ceva dulce de mâncat. Combinația de banană, nucă și ciocolată poate satisface și cele mai pretențioase papile gustative. În rândurile de mai jos vă vom prezentat cum se prepară această delicioasă prăjiturică.

Cea mai bună rețetă de banana bread

Atunci când bananele sunt foarte coapte și încep să se înnegrească multă lume le aruncă, însă le puteţi utiliza la prepararea checului cu banană. Rețeta se poate face și simplă, fără nucă și ciocolată, însă acestea din urmă îi dau o savoare în plus.

Ingrediente

  • 340 g banane decojite (4 banane mai mici)
  • 260 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 100 g zahăr
  • 50 g nuci
  • 10 g praf de copt
  • 2 ouă
  • 1 lingură esență de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Prima dată să iau bananele se decojesc și se pasează cu furculița. Într-un bol se pune untul, care este la temperatura camerei, cu o grăsime de peste 80%, peste care se adaugă zahărul. Cele două produse este amestecă bine și se adaugă, ulterior, ouăle, unul câte unul. Peste toată această compoziție se adaugă bananele, care au fost presate înainte.

Banana Bread

După ce se amestecă bine, se adaugă făina, praful de copt, sarea și extractul de vanilie. Se amestecă bine, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze, iar la final se adaugă nuca și ciocolată. După ce compoziția este amestecată bine se transferă într-o tavă de chec și se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru o oră. După ce se răcește checul cu banane poate fi feliat și mâncat. Poftă bună!

Checul cu banane va fi apreciat atât de persoanele adulte, cât și de cei mici. Acesta poate fi servit atât cald cât și rece. Majoritatea alege îl consumi la micul dejun, alături de o cafea, însă poate fi servit și împreună cu o cană de lapte.

Foto: Pexels