Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles?

de: Ana-Maria
14 02. 2021
149630977_2814404872106351_5434325773705432104_n

Prințul Charles deține un portofoliu extins de proprietăți și nu mai este un secret faptul că are o fermă rurală în Viscri, un mic sat din Transilvania. Prințul din Țara Galilor a cumpărat proprietatea în anul 2006, după ce s-a îndrăgostit de România în timpul unei vizite în anul 1998.

Stilul de viață rural lent oferă un antidot din ce în ce mai mare vieții moderne. În Viscri, fermierii încă circulă cu calul și cu căruța, iar satele antice de poveste din inima țării se disting prin bisericile lor săsești fortificate.

De obicei, Prințul Charles petrece câteva zile pe an în țară, în timp ce pensiunea este închiriată publicului când este nu acolo. Locația este cunoscută sub numele de Casa Albastră și are șapte dormitoare duble cu baie proprie, o sală de desen și sufragerie, o cameră de zi și o bucătărie. Stilul rustic este menținut peste tot, cu tavane înalte și pereți albi de beton.

 

Cum arată casa din Viscri a Prințului Charles?

Dormitoarele sunt mobilate exclusiv cu mobilier transilvănean de epocă. Potrivit site-ului web al pensiunii, nu există televizoare sau aparate de radio, pentru a crea o atmosferă „de pace și liniște”.

Trei dintre camerele cu baie proprie au cadă proprie. Acest spațiu este decorat cu tapet modelat și plăci pictate manual, care reflectă cultura autentică din Transilvania. Pensiunea are amenajat un hambar pentru a servi micul dejun în aer liber, completat cu un cuptor enorm de pâine.

Fără facilități moderne, la pensiunea din Viscri este timp pentru lectură (există o mulțime de rafturi de cărți stivuite) și pentru explorarea peisajului rural cu bicicleta sau pe jos.

Oaspeților li se oferă o activitate pe zi, de la plimbări în natură și plimbări cu cai și căruțe, până la vizitarea meșterilor locali. Există o piscină pentru lunile de vară (nu este încălzită iarna) și, de Crăciun, hotelul poate aranja plimbări cu sania trasă de cai cu clopote, pături și vin fiert. Mesele sunt luate împreună ca „masă de casă”, bucătarul gătind orice produs local este disponibil în acea zi, iar rachiul local este practic la robinet.