Coincidență stranie! Primul și ultimul soldat ucis în Primul Război Mondial sunt îngropați unul lângă celălalt

de: Sorin Florea
12 10. 2021
Primul Razboi Mondial
Primul si ultimul soldat ucis in Primul Razboi Mondial sunt ingropati unul langa celalalt

Primul Război Mondial a fost un conflict total la care au participat 70 de milioane de soldați și a ținut de pe 28 iulie 1914 până pe 11 noiembrie 1918. Potrivit datelor statistice, nu mai puțin de 16 milioane de oameni și-au pierdut viața, 9 milioane de soldați și 7 milioane de civili.

Primul și ultimul soldat ucis sunt îngropați unul lângă celălalt

Primul Război Mondial a fost unul catastrofal pentru Marea Britanie, care a înregistrat un milion de pierderi de vieți omenești. Cu toate acestea, cumva, fără nicio planificare, primul soldat ucis în război, pe nume John Parr, în vârstă de 17 ani, și ultimul militar omorât, George Edwin Ellison, în vârstă de 30 de ani, au fost îngropați la doar 15 metri unul de celălalt în Cimitirul Militar Saint Symphorien.

O situație stranie, pe care istoria o face publică astfel încât omenirea să înțeleagă că pierderea de vieți omenești nu este justificată niciodată. Această situație și dacă ar fi fost planificată cu greu ar fi putut fi pusă în practică, însă soarta a făcut ca cei doi soldați, borne ale istoriei, să fie unul lângă celălalt.

Curiozități despre Primul Război Mondial

  • O explozie din Belgia s-a auzit până la Londra. Nu multă lume știe, însă în Primul Război Mondial au existat mineri care săpau tunele, la o adâncime de 30 m, pentru a detona bombe sub tranșeele inamice. Astfel, în timpul bătăliei de la Messines, din Belgia, au fost detonate 450 de tone de explozibil sub tranșeele germane, deflagrația auzindu-se până la Londra, la 200 de km distanță.
  • 12 milioane de scrisori erau trimise de apropiați către soldații englezi în fiecare săptămână. Doar de două zile era nevoie pentru ca o scrisoare să ajungă din Marea Britanie până la un soldat. Conform datelor istorice, între 1914 și 1918, cetățenii britanici au trimis spre front două miliarde de scrisori și 114 milioane de pachete.
  • Femeile au luat locul bărbaților în fabrici. După ce bărbații au plecat la război, femeile au trebuit să suplinească forța de muncă din fabrici. Acestea ajunseseră să lucreze în condiții mizerabile și cu materiale toxice, iar cele care ajutau la realizarea dinamitei erau poreclite canari, deoarece din cauza substanțelor chimice cu care intrau în contact făceau icter, iar pielea li se îngălbenea.
  • Războiul a dus la dezvoltarea chirurgiei plastice. În perioada conflictului foarte mulți oameni au fost mutilați pe viață, astfel că doctorii au căutat modalități pentru a reda aspectul plăcut unui om.

Foto: Wikipedia.org