Ce înseamnă acronimul „ONS” de pe rețelele de socializare?

de: Ana-Maria
18 08. 2021
acronimul ONS

Social media se referă la mijloacele de interacțiune dintre oameni în care creează, distribuie și/sau schimbă informații și idei în comunități și rețele virtuale.

Rețelele de socializare au propriile reguli. Acronimele și abrevierile, de exemplu, au devenit o parte a limbajului unic vorbit pe social media. Deci, este bine să știi ce înseamnă abrevierile de pe rețelele sociale pentru a înțelege ce spun utilizatorii online. Unul dintre acronimele des folosite în mediul online este „ONS”.

Ce înseamnă ONS?

Acronimul „ONS” înseamnă în limba engleză „one night stand”, iar tradus în limba română „aventură de o noapte”. Este o prescurtare folosită pe rețelele de socializare de către persoane care nu își doresc o relație de lungă durată, ci pur și simplu o aventură în care să nu investească sentimente și timp de lungă durată.

One night stand” este evident ceva foarte personal, este o alegere personală bazată pe propriile valori și convingeri. Unii oameni au avut o aventură de o noapte, unii au avut mai multe, unii o fac des, unii deloc deocamdată, iar alții nici nu se gândesc la așa ceva.

Ele sunt fie descrise ca niște întâlniri interesante, intense, pasionale (care sunt romantizate în filme, cărți și la televizor), fie sunt privite ca o disperare sau ceva imoral.

Motive pentru a avea o aventură de o noapte

  • Este o modalitate de a te conecta cu o altă persoană într-un moment în care poate fi prea dureros și riscant să te conectezi emoțional.
  • Este o modalitate de a vedea dacă suntem cu adevărat atât de irezistibili, atrăgători și speciali.
  • Într-o aventură de o noapte ai posibilitatea de a fi persoana care ar trebui să fie în mod constant (mai spontană, mai deschisă, mai sexuală, mai lipsită de îngrijire, mai puțin anxioasă, mai aventuroasă etc.).
  • De asemenea, acest tip de relație poate fi o evadare din normele proprii sau o conexiune lipsită de griji, plăcută, superficială, prin mijloace fizice substanțiale (și, sperăm, plăcute).

Mai mult decât atât, cât timp…

  • Nu faci nimic din ceea ce nu vrei să faci. Totul este consensual și sigur.
  • Nimeni nu încalcă legea.
  • Nimeni nu este rănit/abuzat fizic sau emoțional.
  • Limitele personale sunt respectate.
  • Există un numitor comun: amândoi căutați/doriți același lucru.
  • Nu ai așteptări ireale. Nimeni nu încearcă să se trezească logodit în dimineața următoare.

… Chiar nu este nici o problemă, nu este cazul de rușine, vinovăție sau judecată, de la tine și/sau de la alții.

Foto: Pexels.com