Ce este Spotify? Se pot descărca melodii de pe Spotify?

de: Ana-Maria
03 03. 2021
spotify
spotify

Spotify este un serviciu de streaming de muzică digitală care oferă acces la milioane de melodii, podcast-uri și videoclipuri de la artiști din întreaga lume. Se poate accesa gratuit conținutul prin simpla înscriere utilizând o adresă de e-mail sau prin contul de Facebook.

Se poate face și un abonament Spotify Premium sau se poate accesa versiunea gratuită, care are reclame, la fel ca posturile de radio spre deosebire de varianta premium. Versiunea gratuită a Spotify poate fi accesată pe computer, laptop și telefon mobil, dar serviciul complet necesită un abonament Spotify Premium.

Ce este Spotify? Se pot descărca melodii de pe Spotify?

Cu varianta Premium se poate seta muzica să fie disponibilă „offline”, dar nu este același lucru cu descărcarea de muzică în sens tradițional. De exemplu, nu se poate „păcăli” sistemul descărcând un album, apoi să anulezi abonamentul. Mai mult de atât, melodiile nu se pot decărca astfel încât să se poată transpune pe un CD sau pentru a le copia pe alte dispozitive.

Ideea modului offline al Spotify este de a permite să accesul la muzica preferată atunci când nu mai există suficiente date mobile sau în călătoriile unde accesul la internet ar lipsi. Spotify Premium oferă până la 10.000 de melodii disponibile pentru a le asculta offline pe cinci dispozitive diferite.

Câte date utilizează Spotify?

Cantitatea de date pe care aplicația o folosește depinde de calitatea de streaming aleasă. O oră de redare a muzicii va folosi aproximativ 50 MB de date atunci când calitatea este setată la „normal”. La o calitate normală, se pot reda aproximativ 24 de ore de muzică pentru aproximativ 1 GB de utilizare a datelor. La calitate înaltă, 1 GB va fi utilizat în mai puțin de 15 ore.

La o calitate extremă, se vor utiliza 1 GB de date în 7 ore. Mult mai multe date sunt utilizate la redarea videoclipurilor. Se poate verifica și modifica calitatea streamingului și descărcării melodiilor folosind datele mobile din setările de pe dispozitivul utilizat.

Foto: Pexels.com