Pot călugării tibetani să stea pe un ou fără să-l spargă?

de: Claudiu Petrișor
10 08. 2018
calugari_tibetani

De-a lungul vremii s-au spus și s-au scris multe despre călugării tibetani. Prin meditație și pregătiri, aceștia pot face lucruri ce par imposibile pentru oamenii de rând. Dar, pot călugării tibetani să stea pe un ou fără să-l spargă?

Da, acest lucru este cât se poate de adevărat. Așadar, călugării tibetani au capacitatea de a sta pe un ou fără să-l strivească sau de a se așezau pe o grămadă de orez, fără să se miște un singur bob de orez.

Care a fost cea mai mare comoară descoperită vreodată în România?

Se pare că acești călugări, adepți ai budismului tibetan (corpul de doctrină și instituții budiste caracteristic Tibetului și regiunii munților Himalaya),  își pot controla organismul astfel încât să cântărească foarte puțin. Și da, au fost cazuri în care anumiți călugări s-au așezat pe un simplu ou a cărui coajă are o grosime de mai puțin de 2 mm și nu l-au spart. Oamenii de știință occidentali nu își pot explica aceste superputeri.

Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

Totuși, unii dintre călugării tibetani mai au și alte așa numite „superputeri”: aceștia pot să facă flotări în doar două degete, se pot lupta cu gravitația și pot alerga pe pereți, pot să meargă pe apă sau să leviteze și sunt extrem de rezistenți la dureri.

Curiozități despre ouă:

  • Dintre toate alimentele, ouăle conțin proteinele (atât vegetale cât și animale) de cea mai bună calitate;
  • Pentru a verifica vechimea unui ou, acesta trebuie pus în apă. Dacă plutește, înseamnă că oul testat este extrem de vechi;
  • Pe vremea în care țăranii nu aveau frigidere, aceștia păstrau ouale între 3 – 6 luni. Ouăle erau puse în sare grunjoasă sau pastă de var.

De ce spun ardelenii „No” înaintea fiecărei propoziții și ce înseamnă această interjecție?

Foto: pexels.com