Mai este un păcat să speli duminica? Este păcat să speli duminica?

de: Ana-Maria
06 12. 2020
pexels-photo-1122167

În general, oamenii își aduc aminte de Dumnezeu doar când în viața lor întâmpină diferite obstacole. Încă de la Adam și Eva, omenirea a primit cel mai de preț cadou, și anume discernământul. La fiecare răscruce de drumuri, noi alegem singuri încotro ne îndreptăm.

Este păcat să speli duminica?

Înainte de a cădea în ispită, Dumnezeu le dăruise lui Adam și Eva tot ce aveau nevoie fără a munci. Ulterior, El a lăsat șase zile pentru muncă și una pentru odihnă și credință. A șaptea zi este pentru a întări relația dintre Dumnezeu și noi. Mai mult de atât, duminica este ziua Domnului nostru Iisus Hristos.

„Şase zile să lucraţi, iar ziua a şaptea este ziua odihnei, adunare sfântă a Domnului: nici o muncă să nu faceţi; aceasta este odihna Domnului în toate locuinţele voastre.” (Levitic 23, 3)

Cei mai bătrâni spun că Dumnezeu poate răspunde nerespectării zilelor de sărbătoare sau a duminicii prin diferite moduri. Femeile care gătesc duminica se pot arde la mână, bărbații care fac diferite treburi gospodărești pot avea accidente care le poate pune viața în pericol. Zilele de sărbătoare și duminica sunt dedicate rugăciunii, familiei, prietenilor și în general, odihnei.

În timpul săptămânii se pot face toate, dacă nu, sâmbăta poate fi rezervată curățeniei, spălatului sau altor treburi gospodărești. Teologii spun că, deși poate părea nesemnificativ faptul că spală mașina, simplu fapt că suntem cu gândul să nu se întâmple ceva, să verificăm programul la care a ajuns procesul de spălare ne poate distrage de la rugăciune, de la odihnă sau îi putem neglija pe cei dragi.

E bine să speli rufe seara sau în post?

Dincolo de ceea ce spune Biblia, există și o serie de superstiții despre spălatul rufelor în zilele de sărbătoare sau de post. Se pare că nu e bine dacă în posturile de peste an se spală rufele la mașină. Acest lucru ar putea aduce ghinion sau sărbători triste.

De asemenea, persoanele care spală haine seara își spală norocul și vor avea necazuri, mai ales necazuri sufletești. Această superstiție nu este doar la români. Oamenii din țările nordice nu spală cearcefurile în Săptămâna Mare și nici în primele șase zile din luna august.

Foto: Pexels.com