La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

de: Sorin Florea
08 11. 2022
sertarul de sub cuptorul aragazului
Pentru ce a fost facut sertarul de sub aragaz?

Aragazul este un dispozitiv esențial pentru omul modern. Odată cu apariția acestuia, viața noastră a fost mult îmbunătățită, prepararea mâncărurilor realizându-se mult mai ușor. Cu toții am văzut cum arată un aragaz și știm care este rolul său, însă destul de multe persoane nu știu la ce folosește cu adevărat sertarul poziționat sub cuptor, acolo unde multe gospodine depozitează tigăile.

La ce folosește sertarul de sub cuptorul aragazului?

Foarte multe gospodine folosesc sertarul de sub cuptorul aragazului într-un alt mod decât cel pentru care a fost gândit. În cartea cu instrucțiunile aragazului este specificat clar pentru ce a fost realizat acest sertar, însă foarte multe persoane îl utilizează ca spațiu de depozitare, unde își pun oalele, dacă încap, și tigăile.

Într-adevăr, parcă nu este niciodată de ajuns spațiul din bucătărie și întotdeauna căutăm să găsim alte locuri de depozitare. Sertarul de sub cuptorul aragazului nu este însă un sertar obișnuit, fiindcă el a fost gândit pentru a menține mâncarea caldă după ce a fost gătită.

Așadar, dacă ai gătit un preparat la cuptor trebuie să știi că sertarul de sub acesta se încinge și poate păstra mâncarea gătită caldă, pentru o perioadă lungă de timp, până va fi servită. Așadar, iată o modalitate simplă de a păstra preparatele culinare calde.

Ce să nu păstrezi niciodată în sertarul de sub cuptorul aragazului?

Trebuie precizat că în această locație nu trebuie păstrate niciodată produse din plastic sau din hârtie, fiindcă pot lua foc. În sertarul de sub cuptorul aragazului pot fi păstrate calde doar alimentele fierbinți, care au fost scoase din cuptor, nu și cele care sunt reci sau la temperatura camerei.

Unele cuptoare mai moderne au o funcție prin care mențin calde preparatele culinare abia gătite. Chiar și în restaurantele folosesc sertarul de sub aragaz în acest scop, nemaifiind nevoie să reîncălzească un preparat atunci când acesta este cerut de un client.

Așadar, iată că sertarul de sub aragaz a fost gândit cu un rol precis și nu ca spațiu de depozitare.

Foto: legkovmeste.ru