Cum se prepară ice coffee, una dintre cele mai delicioase băuturi din lume?

de: Sorin Florea
31 07. 2023
Ice coffee

Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă din lume, după petrol. Potrivit datelor oficiale, ea este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă, și al doilea produs comestibil utilizat, după ulei. Gustul și aroma cafelei sunt inconfundabile, fapt pentru care ea este delicioasă caldă. Cu toate acestea, pe timp de vară foarte mulți oameni preferă să bea cafeaua rece, din cauza temperaturilor ridicate. Astfel că, cea mai bună opțiune o reprezintă ice coffee.

Cea mai delicioasă rețetă de ice coffee

Ingrediente:

  • cafea instant sau cafea proaspăt măcinată
  • lapte normal sau lapte vegetal, după preferințe
  • sirop de ciocolată sau de caramel (opțional)
  • îndulcitor, adică zahăr sau miere, după preferințe
  • gheață.

Mod de preparare:

În cazul cafelei proaspăt măcinate, aceasta trebuie preparată după propriile preferințe, iar după aceea lăsată să se răcească la temperatura camerei. Dcă folosiți cafea instant, ea poate fi dizolvată în apă fierbinte, după care lăsată să se răcească.

Când s-a răcit în cafea este adăugat sirop de caramel sau de ciocolată, după preferințe, dar și îndulcitorul ales. După această operațiune, băutura este pusă la frigider pentru a se răci bine sau se adaugă gheață, ducând astfel la același rezultat.

Ulterior, se ia un pahar mare sau unul special și se pun câteva cuburi de gheață în el. Se adaugă cafeaua răcită și, după aceea, laptele normal sau cel vegetal, după preferințe. Toată compoziția se amestecă bine cu o linguriță, astfel încât ingredientele să se combine uniform. În unele cazuri, la final se poate adăuga frișcă deasupra, care poate fi presărată cu cacao sau scorțișoară.

Care sunt beneficiile cafelei?

Consumul de cafea moderat are o serie de beneficii pentru organismul uman, printre care:

  • Stimularea creierului, deoarece cafeaua conține cafeină, un stimulant al sistemului nervos central, care poate îmbunătăți concentrarea, memoria și timpul de reacție.
  • Ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, deoarece cafeaua are antioxidanți, cum ar fi acidul clorogenic.
  • Stimulează metabolismul, ajutând la arderea caloriilor și favorizând pierderea în greutate. Studiile sugerează că persoanele care consumă cafea în mod regulat pot avea un risc redus de a dezvolta anumite boli, cum ar fi diabetul de tip 2, boala Parkinson, unele tipuri de afecțiuni hepatice, precum ciroza, bolile de inimă și unele tipuri de cancer.

Foto: Depositphotos.com