Cum arată cel mai mare subwoofer construit vreodată? De ce era capabil?

V-ați întrebat vreodată ce ar putea să facă un subwoofer? Ei bine, site-ul shtiu.ro prezintă povestea modelului Mitsubishi Dialtone D160, cel mai are subwoofer construit vreodată.
Cum arată cel mai mare subwoofer construit vreodată?
Mitsubishi Dialtone D160, cu un diametru de 1,5 metri, a fost cel mai mare subwoofer construit vreodată. Acesta a fost fabricat în anii 1980.
Cu o greutate de 800 kg, poate sparge cu ușurință ferestrele și poate provoca mici cutremure care pot fi resimțite pe o rază de 2 kilometri precum vibrațiile la sol.
La uzina Koriyama din Japonia, testul a fost efectuat inițial în sala de măsură, dar a fost anulat deoarece luminile din tavan au căzut din cauza vibrațiilor.
Testul în aer liber a avut un impact negativ asupra cartierului. Sunetul putea fi resimtit la o distanta de aproximativ 100 m de difuzor, insa la o distanta mai mare fiind transmis nu ca sunet audibil, ci ca vibratie si zgomot catre Pamant.
Pe o rază de 2 kilometri în jurul fabricii, s-au produs pagube precum vibratii, cutremure minore, dar și daune ale caselor precum spartul ferestrelor sau crăparea pereților.
Ce este un subwoofer?
Un subwoofer este un tip special de difuzor proiectat pentru a reda frecvențele joase ale sunetului, adică acele frecvențe care se află în partea inferioară a spectrului audio, de obicei sub 100 Hz. Aceste frecvențe sunt esențiale pentru a reda efecte sonore profunde și puternice, cum ar fi bass-ul din muzică, sunetele de joasă frecvență din filme (de exemplu, explozii sau pasi de animale mari), și pentru a adăuga mai multă dimensiune și imersivitate sistemelor audio.
Subwoofer-ele sunt de obicei mai mari decât difuzoarele standard și sunt concepute pentru a produce un sunet cu o putere și o amplitudine mai mare. Ele pot fi folosite atât în sisteme audio pentru home theater (pentru a îmbunătăți experiența cinematografică), cât și în sisteme audio de automobile, cluburi de noapte sau în cadrul evenimentelor muzicale, unde este nevoie de o redare puternică a frecvențelor joase.