Ce înseamnă apartament decomandat? Ce este apartamentul semidecomandat?

de: Claudiu Petrișor
23 04. 2019
semidecomandat

Pe piața din România sunt la mare căutare apartamentele decomandate. Totuși, se vând la fel de bine și apartamentele semidecomandate. Dar, ce înseamnă, de fapt, un apartament decomandat și ce are în plus față de un apartament semidecomandat? Site-ul shtiu.ro îți explică diferența.

Ce înseamnă apartament decomandat?

Unul dintre criteriile care influențează în mod direct prețul de achiziție al unui apartament este compartimentarea acestuia. Așadar, un apartament decomandat este un apartament care, de obicei, are un hol din interiorul căruia proprietarul are acces la toate camerele din locuință, inclusiv la baie și bucătărie.

Unde a fost construit primul BLOC din lume și cum arată azi? Care a fost primul bloc din București?

Cu alte cuvinte, într-un apartament decomandat nu este nevoie ca proprietarul să treacă prin alte camere pentru a ajunge în camera dorită. Avantajul acestui tip de apartament este acela că bucătăria poate fi izolată atunci când se gătește și nicio cameră nu este conectată la cealaltă.

Apartament decomandat

Ce înseamnă apartament semidecomandat?

Apartamentele semidecomandate au, de obicei, două holuri. Unul dintre acestea este poziționat la intrare și oferă acces către bucătărie și living. Cel de-al doilea hol oferă acces către dormitor și baie. Cu alte cuvinte, într-un apartament semidecomandat este nevoie ca proprietarul să treacă prin alte camere (de obicei prin sufragerie) pentru a ajunge în camera dorită.

Apartament semidecomandat

Ce înseamnă apartament nedecomandat?

Apartamentele nedecomandate sunt și mai puțin practice. Acestea sunt, de regulă, apartamente de tip vagon care are un singur hol situat la intrarea în apartament. Trecerea din dormitor in sufragerie se face direct prin camera, fără un alt hol intermediar.

Curiozități despre case

  • Conform statisticilor, cei care dețin o casă ajung să stea, în medie, în ea circa 6 ani, după care simt nevoia unei schimbări.
  • Remodelarea unei băi costă în medie 10.500 de dolari. De asemenea, au cea mai mare rentabilitate a investiției – aproximativ 102%.
  • Remodelarea medie a bucătăriei costă aproape 4.400 de dolari și are o rentabilitate de aproximativ 90%.
  • O companie niponă a dezvoltat un sistem de prevenire a cutremurelor, care ridică o casă de la fundație cu până la 3 centimetri folosind doar presiunea aerului. Când are loc un cutremur, compresoarele se activează, împingând o cantitate imensă de aer sub casă. Aceasta va levita până se termină seismul, iar apoi va fi așezată ușor înapoi pe fundație.
  • Motivul principal pentru care casele se vând mai greu este, da, ați ghicit, prețul.

Foto: imobiliaresv.com