Ce animale comune nu sunt bune pentru consum?

de: Bogdan Andu
19 07. 2023
animale

De-a lungul istoriei, omenirea a reușit să evolueze datorită consumului de alimente, în special carne. Terra este o planetă întinsă cu o varietate necunoscută de animale care pot fi mâncare de om. Cu toate acestea, unele dintre ele, care sunt mai comune decât ne-am da seama, nu ar trebui mâncare. Ce animale obișnuite pentru ochiul omului nu ar trebui mâncare?

Ce animale sunt periculoase pentru organismul uman?

Dezvoltarea omenirii s-a bazat pe consumul de carne. Încă din preistorie, omul peșterii a învățat să creeze arme ascuțite prin care erau vânate diferite animale. Cu timpul, conceptul animalului de curte a apărut în uz, iar vânatul s-a transformat într-o plăcere personală.

Sunt o grămadă de animale care pot fi mâncate, astfel că este ideal de știut ce carne este mai puțin indicată consumului:

  • Veveriță. Aceste mici prietenoase rozătoare poartă o varietate de paraziți și bacterii. Chiar dacă este gătită, carnea nu este benefică pentru organismul uman.
  • Iepure. Consumul de iepure nu este periculos, dacă este moderat. Dacă dieta conține doar carne de iepure, este posibil să intervină intoxicația cu proteine. Aceasta apare atunci când o persoană mănâncă prea multe proteine fără suficienți carbohidrați.
  • Liliac. Deși în anumite colțuri ale lumii este considerat delicatesă, consumul de liliac nu este recomandat. Aceste creaturi poartă numeroase boli care pot fi transmise la boli, printre care Ebola, rabie sau Marburg.
  • Gâscă. Mâncatul unei gâște sălbatice nu este indicat. Deși are proteine și grăsimi, gâsca sălbatică poate avea și boli sau paraziți, precum gripa aviară.
  • Pisică. Carnea de pisică nu este indicată consumului. Acesta este un animal care poartă toxoplasmoză, fiind fatală pentru cei cu un sistem imunitar slăbit. Pisica poate avea paraziți, care  pot trece în sistemul uman.
  • Anghilă. Anghilele sunt comune peste tot, atât în apă dulce, cât și sărată. Acestea conțin numeroase substanțe dăunătoare în corpul lor.
  • Somn. Somnul direct pescuit din baltă nu este indicat consumului. Carnea de somn poate avea mercur sau alte toxine. În plus, unele specii de somn conțin venin pentru autoapărare.

Care este cel mai consumat tip de carne?

Animalele crescute în gospodării au redus nevoia vânatului și au ușurat viața oamenilor. Astfel că, atenția a fost distribuită către alte îndeletniciri care au dus la prezent.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, cel mai consumat tip de carne din lume este carnea de porc. Acest animal este consumat pe întreaga Terra, în afară de țările arabe. Peste 36% din consum este reprezentat de porc, urmată de pasăre cu 33% și carnea de vită cu 24%.

Foto: Depositphotos.com