Cât de des se udă florile?

de: Sorin Florea
08 06. 2020
flori

Cum se udă florile? Udarea corectă a florilor este esențială pentru dezvoltarea acestora. Fie că este în aer liber, în ghiveci sau în seră, o plantă trebuie udată în funcție de caracteristicile sale. Trebuie specificat că apa din abundență este la fel de periculoasă ca lipsa acesteia.

Cât de des se udă florile?

Pentru ca o floare să se dezvolte normal, trebuie ca ea să fie supravegheată mereu. Trei condiții sunt necesare pentru ca o plantă să crească sănătoasă: să aibă lumină, un sol bun și apă.

Cât de des se udă mușcatele?

Mușcatele sunt unele dintre cele mai populare flori de la noi. Ele pot fi cultivate atât în ghivece, jardiniere sau în grădină. Pentru o dezvoltare sănătoasă, mușcatele trebuie udate de două, trei ori pe săptămână. Pe timpul arșiței, florile nu trebuie udate fiindcă vor se vor arde și în cele din urmă vor muri. Cel mai indicat este să li se pună apă dimineața sau seara, când regimul termic scade.

Cât de des se udă petuniile?

Petuniile sunt printre cele mai spornice și mai frumoase plante cu flori, extrem de rezistente și foarte puțin pretențioase. Această floare preferă spaţiile deschise, în plin soare (plantele suportă soarele direct toată ziua, dar au neapărată nevoie de soare cel puțin cel puţin 6-8 ore pe zi). Petuniile pot fi udate în fiecare zi sau o dată la două zile. Vara, când vremea este caniculară, e bine să fie udate şi dimineaţa şi seara, pentru că sunt mari iubitoare de apă.

Cât de des se udă violetele?

Violetele fac parte din categoria florilor care se îngrijesc foarte ușor. Aceste flori au nevoie de un sol aerisit și trebuie păstrate la umbră, ferite de razele directe ale soarelui. Udatul se face din trei în trei zile, evitând frunzele. Apa poate fi adăugată direct în farfuria ghiveciului, iar floarea își va trage cât are nevoie.

Cât de des se udă crăciuniță?

Crăciunița este un cactus tropical. Această plantă are nevoie de apă, însă nu din abundență. Conform indicațiilor, este mai bine mai puțină apă decât prea multă, fiindcă poate duce la putrezirea plantei. Aceasta are nevoie de apă atunci când solul la suprafață nu mai este umed.

Cât de des se udă orhideea?

Această plantă are niște caracteristici speciale și trebuie udată conform indicațiilor. Orhideea se udă numai dimineața, fiindcă solul trebuie să se usuce până seara. Această plantă are nevoie de apă o dată pe săptămână pe timpul iernii și de două ori pe timpul verii.

Cât de des se udă crizantemele?

Crizantemele sunt flori specifice toamnei. Pe cât sunt de frumoase, pe atât de greu sunt de întreținut. Crizantemele la ghiveci au foarte multe rădăcini și este indicat ca jos să fie un strat de pietriș pentru o drenare mai bună a apei. Planta trebuie udată destul de mult, însă trebuie avut grijă ca apa să nu stagneze pe fundul vasului, fiindcă va duce la putrezirea rădăcinilor.

Cât de des se udă leandru?

Leandru este o plantă ușor de crescut și întreținut. Această plantă iubește căldura și poate fi scoasă afară din casă când temperatura depășește 12-13 grade. Leandru trebuie supravegheat din când în când și atunci când solul se usucă el trebuie udat. Florile acestei plante sunt foarte frumoase și vă vor face viața mai plăcută.

Cât de des se udă ficusul?

Ficusul este o plantă de interior. În natură, acesta crește sub forma unui arbore, care poate ajunge și la 25-30 de metri înălțime și provine din pădurile tropicale ale Asiei. Această plantă are nevoie de lumină, însă trebuie ferită de razele directe ale soarelui. Ficusul se udă cu regularitate, solul trebuind să fie bine uscat. Udarea se face cu apă la temperatura camerei, preferabil, dimineața.

Cât de des se udă trandafirul japonez?

Trandafirul japonez este o plantă de interior. Acesta poate fi ținut afară din mai până în septembrie, când temperaturile sunt plăcute. Trandafirul japonez iubește lumina, iar udarea lui se face diferit în funcție de anotimp. Astfel, de primăvara până toamna este indicat ca el să fie udat zilnic pentru ca solul să fie reavăn. Iarna, această plantă intră în repaus și nu mai are nevoie de multă apă.

Cât de des se udă fuchsia?

Fuchsiile nu sunt plante ușor de îngrijit, dar cu puțină atenție ne pot încânta privirea, prin înflorirea continuă de primăvara până toamna târziu. Suportă cu greu temperaturile de peste 25° C, de aceea este recomandat a se pulveriza cu apă de mai multe ori pe zi. Această plantă iubește apa și aerul umed, însă preferă să stea la soare doar dimineața.

Natura a lăsat la îndemâna oamenilor diferite plante pentru a încânta simțurile. Florile nu sunt altceva decât exprimare plantelor și modul lor de a transmite că sunt fericite și sănătoase. Omul este mai relaxat atunci când este înconjurat de verdeață.

Foto: Pexels.com