De ce sunt ceasurile Rolex așa scumpe? Este prețul justificat?

de: Claudiu Petrișor
29 07. 2021
rolexx
Rolex

Istoria companiei producătoare de ceasuri de lux a început în anul 1905 când germanul Hans Wilsdorf înființează compania la Londra. Trei ani mai târziu, compania se mută în Elveția, acolo unde există și astăzi.

Un ceas Rolex nu este o cheltuială, ci o investiție. Ceasurile Rolex au un preț de pornire de câteva mii de euro, dar pot ajunge și la sute de mii de euro, în funcție de mode. Site-ul shtiu.ro îți prezintă câteva motive pentru care un ceas Rolex este atât de scump:

1. Proiectarea ceasurilor Rolex costă mult

Marca Rolex are propriul său departament de cercetare și dezvoltare. Mai mult, este că aceste departamente sunt extrem de profesionale și utilizează cele mai noi instrumente și echipamente inovatoare. Producătorii Rolex vin cu noi metode și tehnici de fabricație pentru a rămâne înaintea concurenței.

2. Ceasurile Rolex sunt fabricate din oțel inoxidabil 904L

Oțelul inoxidabil 904L este mult mai strălucitor și mai puternic decât oțelul obișnuit de 316L pe care îl folosesc în mod obișnuit alți ceasornicari. Și, evident, mult mai scump. În plus, unele modele conțin pietre prețioase.

3. Ceasurile Rolex trec testul timpului

Orice modificare a umidității, mișcării, temperaturii și altitudinii poate afecta un ceas de lux. Nu este cazul unui Rolex. Un exemplu al faptului că mecanismele Rolex sunt perfect este alpinistul Edmund Hillary. Edmund a fost prima persoană care a urcat pe Everest din istorie. Se întâmpla în anul 1953. Acesta purta la mână un Rolex Oyster Perpetual.

4. Sunt asamblate manual

Desigur, elvețienii de la Rolex folosesc roboți pentru a-și produce ceasurile, dar sarcinile pe care le îndeplinesc roboții sunt, de obicei, simple. Unele dintre aceste sarcini simple includ depozitarea, sortarea și catalogarea. Lucrările mai complexe, cum ar fi asamblarea brățărilor și a mișcărilor de ceas, sunt realizate exclusiv manual.

Puțină lume știe că ceasurile Rolex nu au fost dintotdeauna atât de scumpe. De exemplu, în anii ’50, acestea erau vândute ca ceasuri de lux, dar cu un preț pe care mulți și l-ar fi putut permite. Odată cu trecerea timpului a crescut și calitatea ceasurilor.

Foto: unsplash.com