Cum poți dezgheța parbrizul mașinii rapid și eficient?

de: Bogdan Andu
04 01. 2023
parbrizul

Venirea iernii înseamnă pentru mulți oameni un adevărat coșmar. Frumusețea căldurii este înlocuită cu frig, ger, gheață și zăpadă. Plecatul la muncă dimineața nu mai este la fel de frumos pentru că mașina trebuie încălzită și dezghețată. Care sunt cele mai eficiente metode prin care parbrizul mașinii poate fi dezghețat cu ușurință?

Ce NU trebuie făcut când mașina este înghețată?

Mașina este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le are omul. Aceasta deservește în numeroase ocazii, precum concedii, mersul la serviciu sau pur și simplu comoditatea de a merge până la mall.

Iarna este capricioasă pentru mașini. Acestea pot îngheța, iar de multe ori să pornească greu sau chiar deloc. În cazul în care mașina și parbrizul sunt înghețate este bine să cunoaștem câteva reguli:

  • NU încerca să spargi gheața cu racleta sau altă ustensilă;
  • NU trebuie sub nicio formă să se arunce apă fierbinte. Diferența de temperatură poate sparge parbrizul, iar costurile ulterioare vor fi pe măsură;
  • Nu folosi o racletă foarte dură, pentru că riscăm să zgâriem mașina;
  • După întoarcerea de la drum, înainte de a opri motorul, este indicat pornirea pentru aproximativ 2-3 minute a aerului condiționat la maximum. În acest fel, interiorul va fi uscat, iar pe suprafața geamului nu se vor mai forma cristalele de gheață.

Cum poți dezgheța parbrizul mașinii rapid și eficient?

În cazul în care nopțile au fost geroase, dimineața poate fi enervantă pentru șoferii grăbiți spre serviciu. Cei care dețin mașini de ultimă generații tind să nu aibă probleme, motoarele încălzindu-se mai repede. Însă pentru cei cu mașini trecute de prima tinerețe poate fi un adevărat chin.

În drumul spre benzinărie, este bine să achiziționezi un spray special pentru dezghețarea parbrizului. Este foarte util și rapid, scutind minute bune de așteptare. Acesta trebuie aplicat conform instrucțiunilor, iar efectul său este rapid.

O altă soluție este realizarea propriei soluții în casă. Singurele ingrediente necesare sunt apa și alcoolul sanitar. Soluția poate fi realizată din 1 litru de apă cu 30cl de alcool sanitar. Indicat este turnarea soluției într-o sticlă cu pulverizator.

Foto: Depositphotos.com