Cum arată Delta Dunării văzută din dronă?

de: Claudiu Petrișor
16 06. 2020
delta
Delta Dunarii

Delta Dunării este unul dintre cele mai impresionante locuri din țara noastră. În anul 1991, Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene, a intrat în patrimonul UNESCO.

Cu o lungime de 2858 km, Dunărea este al doilea cel mai mare fluviul al Europei. La vărsarea fluviului în Marea Neagră se formează Delta Dunării, o regiune tânără, fascinantă, cu o mărime de 3446 km², care se află într-un proces de continuă expansiune. Se estimează că aproximativ 67 de milioane de tone de aluviuni își fac drum spre Delta Dunării în fiecare an. În România, Deltei îi revine o suprafață de 2540 de km, restul fiind în Ucraina.

Delta Dunării are o biodiversitate fantastică, aici existând peste 5.500 de specii, dintre care 1839 de specii de plante. Fauna este formată preponderent din pești, amfibieni, reptile și păsări.

Într-un filmuleț urcat pe YouTube pot fi văzute imagini spectaculoase din Delta Dunării filmate cu drona. Imaginile sunt excepționale și Delta poate fi admirată în toată splendoarea sa.

Curiozități despre Delta Dunării:

  • În Delta Dunării se găsește cea mai întinsă zonă compactă de stuf din lume, având o suprafață de 1 750 km²;
  • Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în Delta Dunării;
  • În apele Dunării și ale Deltei întâlnim morunul, cel mai mare peşte de apă dulce din lume.

Cum arată Delta Dunării văzută din dronă?

Foto: Dragosasaftei.ro