Cele mai cunoscute filme inspirate din romane celebre

de: Catinca Andrusca
08 08. 2022
pexels-photo-7883987

Mintea umană este capabilă să creeze povești menite să întreacă orice limită posibilă. Însă, când poveștile acelea sunt inspirate din viața reală, este greu să ne imaginăm că acele întâmplări chiar au avut loc. Câteva cărți bazate pe evenimente adevărate prezentate în acest articol vor dovedi că zicala „Viața bate filmul” nu mințea.

„Crima din Orient Express”, de Agatha Christie

Detectivul Hercule Pairot este o emblemă a romanelor ce-i aparține Agathei Christie. Romanul stă la baza uciderii lui Charles Lindbergh Junior, fiul aviatorului Charles Lindbergh, care a trăit în secolul al XX-lea. Desigur, simpaticul personaj detectivul Pairot este parte din imaginația Agathei Christie.

„Fălci”, de Peter Benchley

Un clasic al filmelor horror are la bază romanul cu același nume publicat în 1974. Autorul a fost inspirat să scrie această carte după două întâmplări macabre: în 1916, un Mare Alb a ucis patru oameni și a rănit alți cinci pe plaja Beach Heaven, New Jearsey. Cea de-a doua întâmplare a avut loc în 1964, când un pescar a fost ucis de un rechin de 2 tone, conform life.ro.

„Figuri ascunse”, de Margot Lee Shetterly

Romanul lansat în 2016 are la bază povestea adevărată a trioului de femei afro-americane, care au lucrat pentru NASA în anii 60. Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan și Mary Jackson au fost în spatele rezolvării ecuației din spatele uneia dintre cele mai importante misiune spatiale: traversarea orbitei pământului. Astronautul John Glenn nu a fost de acord să plece în spațiu până când Katherine Johnson nu a făcut calculele necesare. Romanul a fost adaptat și într-un film cu același nume în 2016.

„Moby Dick”, de Herman Melville

Greu de crezut sau nu, însă și acest roman are la bază o creatură care a purtat același nume. În secolul al XIX-lea, o balenă albastră uriașă a fost responsabilă pentru distrugerea a peste douăzeci de ambarcațiuni. Pe vremea aceea, astfel de mamifere primeau nume comune precum Tim sau Dick, conform printrecărți.ro. De acea dată, balena a primit numele de „Mocha Dick”, Mocha fiind insula în prejurul căreia a fost zărită aceasta.

Sursă foto: Wikipedia.org