Care este diferența dintre rucsac și ghiozdan?

de: Bogdan Andu
08 05. 2023
ghiozdan

Fie că mergem la școală, la muncă sau în vacanță, avem nevoie de un ajutor pentru a ne ține lucrurile laolaltă. Acel ajutor tinde de multe ori să le creeze probleme copiilor și adulților. În ultimii ani, auzim din ce în ce mai mult ideea de rucsac și ghiozdan, necunoscând diferența dintre cele două obiecte. Cu ce diferă un rucsac de un ghiozdan?

Care este diferența dintre rucsac și ghiozdan?

Prima zi de școală este dificilă atât pentru un copil, cât și pentru un părinte. Prima zi la un nou loc de muncă este grea pentru angajat. Gândul la vacanță poate fi relaxant, dar și stresant știind că trebuie făcute bagajele.

În cele 3 cazuri prezentate de mai sus, este nevoie de o geantă, nu foarte voluminoasă, în care să punem strictul necesar, cărțile sau lucrurile personale. Pe scurt, trebuie făcută o alegere definitorie: rucsac sau ghiozdan.

Foarte popular în prezent, rucsacul are spatele buretat și ergonomic, special proiectat pentru a proteja coloana celui care-l poartă. Pe de altă parte, ghiozdanul nu este dotat cu carcasa solidă și baza întărită, astfel că spatele nu este atât de protejat disconfortului.

Ca diferență majoră, ghiozdanul are în interior mai multe despărțituri și este folosit pentru a transporta cărți sau caiete. Pe de altă parte, rucsacul este purtat în spate pentru a transporta lucrurile necesare la drum.

Ce să ai în rucsac pentru o vacanță reușită?

Chit că pleci pentru o lună sau pentru 2 zile în vacanță, mereu vei avea nevoie de un rucsac. Este modul în care putem ține aproape documentele personale, pentru că bagajul mare intră în cala avionului și ne despărțim de el pe parcursul zborului.

Cu cât pleci mai puțin timp, cu atât trebuie ca rucascul să fie pregătit mai bine. Cele mai importante sunt documentele, fie că vorbim pe buletin, pașaport, permis de conducere sau certificat de vaccinare. Al doilea lucru important de luat în considerare dacă destinația este un loc cald sau rece.

În cazul unui loc cald, rucsacul este varianta potrivită. Hainele ușoare, vaporoase pot fi depozitate ușor alături de alte haine pregătite pentru un timp scurt. Dacă alegem să plecăm doar cu rucsacul, este bine de știut că nu avem voie în aeroport cu recipiente care să depășească 100 ml. Astfel că, este bine să cumpărăm recipiente mici în care ne putem depozita pastă de dinți, apă de gură sau parfumul.

Foto: t3.com